„Diversitate” înseamnă că nu e OK să fii alb

Citisem un titlu absolut tembel pe news.ro, respectiv „Calendarul Pirelli 2018 celebrează diversitatea prin lumea suprarealistă din “Alice în Ţara Minunilor” cu o “distribuţie” exclusiv de culoare”. Și m-am gândit că o fi doar beat redactorul ce a scris asta, nu poți spune o astfel de tâmpenie cu voce tare. Dar, da, aparent nu e o tâmpenie locală, e vorba de cretinism generalizat, și Vogue titrează „The 2018 Pirelli Calendar Is a Surreal Celebration of Diversity”.

De fapt e vorba de un calendar doar cu vedete-negri. Ceea ce e OK, nu e nimic greșit în asta, ba e chiar interesant de văzut. Ce e greșită este retorica cu „diversitatea” în care celebrarea ei înseamnă absolut orice numai să nu fi caucazian/alb că asta te face automat vinovat. Bine, ăștia cu calendarul lor nu sunt la primul ceaun de căcat mâncat, în 2016 l-au numit „women of achievment” și au băgat-o acolo pe non-valoarea Yoko Ono, un personaj care este, de fapt, o proto-pițipoancă, o femeie fără un talent anume, dar dotată cu ambiție și un soț celebru care i-a făcut onoarea să moară la timp.

Și în toată povestea asta nimeni nu face legătura între genul ăsta de discurs rasist, practicat de Vogue, Pirelli și „artiști” și faptul că în SUA, de unde izvorăște acest preafrumos cancer ideologic, candidatul femeie, susținut de președintele negru a pierdut alegerile „surprinzător” în fața măscăriciului portocaliu în cap și alb la piele care acum bagă spaima în toată lumea.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “„Diversitate” înseamnă că nu e OK să fii alb

 1. krossfire

  Pe langa asta cu diversitatea si dementa cu privilegiile pe care o diacutasem pe blog, mai e si aia legata de “curaj”. Uitate-te la ea: e grasuta, negresa si nu vede bine, dar are “curajul” sa faca nu stiu ce. Sunt sigur ca respectivii curajosi abia asteapta sa li se enumere deficientele si publicului platitor sa ii fie bagat pe gat ceva ce nu a comandat.

  Reply
 2. CID

  Pe mine m-a surprins cati americani au votat cu H C tinand cont ca femeia a avut totusi 2 atacuri cerebrale.

  Reply
  1. Iosif Stalin

   @CID
   Interesant. Ia zi mai multe cu atacurile astea cerebrale, de care nu a auzit nimeni.
   Unde ai citit asa ceva, la Alex Jones pe site?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *