Disprețul lui Cioloș și al tehnocraților de Bruxelles iese la iveală

Am citit și eu platforma ro100 anunțată de premierul Dacian Cioloș. Idei bune, dacă am fi Elveția, nu România, idei generale, pe care le poate enunța chiar și Tăriceanu, pentru că Tăriceanu pare genul ăla de jeg care ar face asta.

Dar, trăgând linie, ce ne-au adus nouă tehnocrații antrenați printre birocrații de la Bruxelles. Cu ce au venit ei de-acolo în afară de superioritate afișată și sfaturi condescendente?

Și pentru că eu nu-s un Radu Tudor, un viitor pușcăriaș ca Ponta sau un compost viu ca Călin Popescu T, voi aduce și argumentul perfect: Mitraillette.

mitraillette

Această mâncare specifică Bruxelles-ului, de unde se spune că provine, conține tot ce este necesar pentru a mai sta încă vreo trei ore la bere. E o baghetă cu ceva carne și cartofi prăjiți deasupra. Plus sos. Nu cred că tehnocrații sau Cioloș nu știu de ea și, totuși, ne este ascunsă nouă, muritorilor de rând. Mergi într-o berărie în România și încearcă să ciugulești ceva când te ia foamea. Vei avea de ales între alune, tartine de-alea meschine importate de la italieni (toate meschinăriile sunt importate de la italieni, cum e ristretto) sau covrigei atât de uscați încât simți cum ți se împuținează sufletul când mesteci la ei.

Unde este mitraillette-ul tehnocraților, ce-ați făcut cu el? De ce nu l-ați adus de la Bruxelles odată cu fonduri, sfaturi, idei structurale și alte fantasmagorii? Cât dispreț aveți pentru noi, muritorii de rând? Știți că, atunci când stai în cârciumă și combați cu comuniștii ți se face foame? Comuniștii sunt rezistenți la foamete, este chiar idealul lor politic. Dar noi, libertarienii, ce facem? Ce condiții asigură guvernul tehnocrat pentru o bătălie corectă a ideilor?

Tot ce avem sunt șaorme supra-dimensionate și burgeri pentru crocodili, care nu pot fi mâncați decât cu cuțit și furculiță, de parcă am avea 5 ani și ne prostim. Unde este mitraillette-ul? Era atât de greu, Cioloș, tehnocratule, să pui și asta în programul ăla de guvernare, măcar la final? Aș accepta și concesia dacă în loc de cârnați puneai jumări, știu că ești ardelean.

Și să n-aud că cartofii prăjiți nu sunt buni că îngrașă. Cartofii prăjiți îi îngrașă doar pe grași la fel cum DNA-ul e nasol doar dacă ești Senat și ești hoț.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

7 thoughts on “Disprețul lui Cioloș și al tehnocraților de Bruxelles iese la iveală

 1. Tim

  Cei care l-au votat pe base si si pe neamt ar cam trebui sa li se retraga cetatenia, zic si eu… ca de, numai din succesuri in succesuri o ducem, intr-o tara in care ura intre semeni e dusa pe treptele cele mai inalte ale absurdului…
  Statul ar cam trebui sa se teama de propii cetateni, nu invers… ca daca la o adica: cu o moarte toti ii suntem datori… chiar ma minunez de perenitatea statului asta roman, fost nazist, fost comunist… scelerat cu propii cetatenii prin excelenta, chiar sunt stupefiat de privilegiile cu care militia e inzestrata de popor, hm chiar ca isi merita soarta romanii… nazismul nedismulat cu care sri isi face treaba politic… si nu nuami, facand jocurile potentatilor zilei si da imi e scarba de un presedinte ce nu e roman la origine, nu ca eu as fi… :D… Hai sictir stat roman! Un stat handicapt in relatia cu cetatenii sai, cu indatoririle fata de ei actionand pompieristic din fata tv-ului, ca in cazul ultimeleor inundatii… si da asta e, ghinion… saracule care esti tu sarac… nu, nu statul a fost inventat ca sa distribuie bruma de agoniseala din visteria statului, ci decat sa asigure bogatanilor un mijloc de a se imbogatii si poate la o adica sa dea saracilor ce pica din taxe si impozite pe masa astora mai vitregiti de soarta…

  Reply
  1. Malin

   Io stiam ca in Romania in ultimii 60 de ani a condus comunismul nu fascismul, insa la cata ura debordeaza din tastele unora nu doar in ceea ce-i priveste pe unguri, imigranti sau tigani ci si in ceea ce-i priveste pe conationali bag de seama ca doctrina politica predominanta in Romania tine strict de fascism, altfel nu pot sa-mi explic cum un simpatizant declarat al comunismului isi permite luxul de a declara public faptul ca-si doreste sa li se retraga conationalilor cetatenia pentru simplul fapt ca si-au permis sa-si exprime un drept constitutional care nu e in asentiment cu doctrina comunista.

   Reply
  2. Tim

   Hm, eu nu sunt simpatizant comunist, chiar am avut de suferit pe timpul comunistilor, si da si dupa ce a cazut asa zisul comunism, in plina democratie statul asta m-a vrut mort… de ce? Asa… nevermind…
   Si da, zic ca statul asta romanesc inca nu e matuit pe deplin de nazism… nu e, ca nu a avut cine … si da se vede in ,,cuget si simtire” specific romaneasca… pune cateva intrebari fudamentale despre toleranta si te dumiresti repede de romanii secolului xvi, si cam asta e…
   ps: nu sunt roman… asta explica unele mici greseli gramticale.

   Reply
 2. Razvan

  “Tot ce avem sunt” suna un pic a traducere pentru “all we have is/are”.
  Nu merge mai bine “Nu mai avem decat […]” sau variante?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *