Cum discută România despre Europa cu două viteze

Pornind de la premisa falsă că ne bagă cineva în seamă mai mulți oficiali români au început să vorbească despre viitorul Uniunii Europene. Președintele Klaus a zis că nu e bine să se destrame UE iar președintele Liviu i-a ordonant slugii sale credincioase Sorin să spună cam același lucru. Până și modestul Dacian Cioloș, care a început să uite cine e și cam cât contează el în ochii electoratului (sorry, Ciolo, cu tine de gât au pierdut ăia din dreapta), zice că nu e bine să se strice UE.

Faza e că noi în relația cu UE suntem ca ăla care are o gagică destul de frumoasă și ea îi zice, elegant, „nu mai vreau să fiu cu tine că ești sărac, urât, prost și scandalagiu”. Iar noi, cu ținută demnă, îi aruncăm argumentul ăla pe care-l considerăm devastator: „Nu poți să te desparți de mine, dacă o faci eu nu mai f*** nimic. Poate niște urâte. Trebuie să rămânem împreună pentru că ai promis”.

Atâta doar că toții știm cât valorează promisiunile fetelor frumoase: „Rămânem prieteni”.

Vrei să citești mai mult despre surprinzătoarea Românie? Cartea mea, Arhanghelul Raul, este acum în librării. Detalii aici.

2 thoughts on “Cum discută România despre Europa cu două viteze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *