Despre poponăreală la mine în liceu

Aflu cu mândrie că liceul care l-a dat țării pe fostul meu coleg de bancă Doru, care lucrează la Microsoft la Redmond, sau pe fostul meu coleg de bancă Didi care e prieten cu Silviu Gherman de la Telespecken, sau chiar pe fostul meu coleg de bancă The Next care are vreo două brevete de invenție prin Germania, în fine, ăsta, iese acum la lumină prin ora de religie.

Pentru că la ora de religie a venit un popă un pic cam tâmpit și a împărțit golanilor (sper că încă mai sunt golani în liceul ăla, că așa era pe vremea când eram eu acolo) o broșură numită „Homosexualitatea: propaganda a degenerarii umane”.

homosexualitatea propaganda a degenerarii umane

Am să presupun, spre deosebire de proful de religie, că elevii de acolo nu sunt absolut tâmpiți și nu cred că poți să iei homosexualitate de pe colacul de veceu sau prin manipulare mass-media. Deși știu de ani buni că există poponari, nimeni nu m-a convins încă să sar pârleazul în tabăra lor, oricât de simpatici ar fi și oricât de fain ar fi stilul lor de viață.

De-aia nu mi-e frică de pericolele homosexualității, nu cred că se va duce lumea pe gârlă din cauza ei. Pe de altă parte, dacă-ți plac bucile aproapelui tău, cum ies ele discret, ferme și tari, doar un pic, de sub sutană, nmmmmm, și-ți lasă gura apă la gândul că-l mângâi pe stareț cu barba-n floci, ei bine, dacă ai pofte de-astea, normal că ți-i frică de poponari. Când o vezi ca o tentație la care trebuie să te abții, abia atunci devine o problemă. Eu nu-s tentat de alți băieți, deci nu pot fi afectat deloc de homosexuali. Nea ăla care a scris cartea aia pare genul de om care a fost prind cu sexu-n fundul unui prieten și când a fost să dea explicații a zis: „nu io, să moară mama, m-a prostit propaganda de la televizor și Elton John. Mie imi place mnioașca mai mult ca oxigenul”.

Așa că, da, cel mai probabil popa ăla care predă religie în fostul meu liceu e poponar. Sută-n mie. Ceea nu poate decât să fie lăudabil pentru el, iată, liceul meu nu face discriminări pe bază de orientare sexuală sau IQ.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Despre poponăreală la mine în liceu

 1. mihai

  E poponar “mie-n sută”. La “sută-n mie”, rămân prea multe procente libere. 😉

  Reply
  1. eftimie Post author

   „Suta-n mie” este o expresie folosită în limba română doar pentru a iniția un dialog cu cineva care va spune „hei, nu e corect, e doar 10%”.

   Suntem un popor prietenos și de-aia.

   Reply
  2. mihai

   @eftimie, aia e, însemnă că am înghiţit momeala. Şi că sunt un tip prietenos. 🙂

   Reply
 2. Robintel

  Sex fecal.

  Înnebunești ce poate debita un popă. Dar știi ce-i mai grav, că i se permite să tulbure mințile tinere cu inepțiile lui.

  Reply
 3. Fratele Andryusha

  Dacă nu eşti tu tentat, nu înseamnă că alţii nu pot să fie. (Nu e ca şi cum ai fi tu măsura tuturor lucrurilor, no ofence 🙂 ). În altă ordine de idei, propaganda de genul ăsta prin şcoli e clar că e stupidă, agresivă şi nelalocul ei. Adolescenţii trebuie trataţi cu mai multă delicateţe, nu cu subiecte care şi pe un om matur îl cam zdruncină.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Păi dacă ești tentat de homosexualitate înseamnă că ești homosexual. E ca porcul, dacă tot visezi la niște coaste de porc bine făcute și ți-e teamă că o să le halești, sigur nu ești vegan.

   Reply
  2. Fratele Andryusha

   Nu-i chiar aşa. Omul poate fi tentat de multe chestii, nu înseamnă că se defineşte automat ca persoană prin ele. Poţi fi tentat să furi, să omori, să faci tot felul de chestii – rele sau bune. Abia după ce le faci, şi mai ales după ce le practici timp îndelungat, ajungi să te identifici cu ele.
   În chestiunea sexualităţii, un rol important îl are propaganda. Faci tam-tam nişte zeci de ani că e ok adulterul, după aia alţi zeci de ani că e ok să fii homo, apoi alţi zeci de ani că e ok să fii pedofil, zoofil, că e ok să-ţi schimbi sexul de câteva ori în timpul vieţii, iar rezultatele încep să se vadă.

   Reply
 4. BD

  Cred ca aici nu e vorba de tentatie ci mai degraba de curiozitate. Copiii, si nu numai ei, sunt curiosi si in mare parte derutati. Pot cadea mai usor intr-o astfel de “capcana” atunci cand hormonii dau pe dinafara iar nicio persoana de sex opus nu raspunde semnalelor…

  Reply
 5. BD

  Circula la un moment dat o informatie cum ca “primul sarut” pentru vreo 30% din fete este cu o alta fata. Ori aia e curiozitate combinata cu teama de a nu se face de ras ca nu stie sa sarute. Cica ele intre ele acolo s-ar simtii mai confortabil. Dar tot cu gandul la penisul unui negrotei o fac 🙂 , deci no homo

  Reply
 6. BD

  Si tu acum sa nu intelegi ca iau apararea respectivului popa, profesor de religie sau ce mai este el. Cred ca face chiar mai rau. In cazul unora dintre copii, o actiune de genul asta, chiar poate sa sporeasca curiozitatea. Sa nu uitam ca pustanilor le place sa fie “altfel” in aproape tot ce fac…

  Reply
 7. Knut

  @fratele andryusha
  orice forma de sex intre doua persoane adulte liber consimtit de ambele parti e bineinteles ok. e cazul adulterului si homosexualitatii, si nu e cazul pedofiliei si zoofiliei. am observat asta la multi habotnici crestini, ca au obiceiul sa puna semnul egalitatii intre homosexuali si pedofili. va mai ia cineva in serios?

  @bd
  statisticile spun ca procentul femeilor potential bisexuale e zdrobitor mai mare decit procentul barbatilor potential bisexuali. habar n-am de ce e asa, stiu doar ca asa spun statisticile.
  chiar daca toate fetele din cartier si liceu m-ar fi respins tot nu cred ca as fi incercat din curiozitate sa sarut un baiat la virsta pubertatii pentru ca stiu sigur ca numai gindul mi-ar fi provocat repulsie, daca n-ar fi fost cazul as fi fost probabil cu inclinatii homo. presupunerea ta cu curiozitatea e gresita.

  Reply
 8. Fratele Andryusha

  @Knut: dacă zici tu că “orice forma de sex intre doua persoane adulte liber consimtit de ambele parti e bineinteles ok”, trebuie să te cred pentru că… tîgîdîm, tîgîdîm. Nu-i aşa?…

  Reply
  1. Knut

   nu pentru ca tigidim, tigidim, ci pentru ca normele dupa care faci tu sex ti se plica doar tie si celor care imbratiseaza acelasi punct de vedere, dar in acelasi timp nu e ok sa impui normele tale altora. orice forma de sex intre doua persoane adulte liber consimtit de ambele parti ar trebui sa fie legal, nesupus niciunei discriminari, in nici un caz nu trebuie pus la stilpul infamiei in nici o circumstanta, trebuie sa ramina neincriminat si nesupus oprobiului public.
   ca tu ai ai un punct de vedere despre ce si cum cu sexul e perfect ok pentru tine si pentru cei care vad lucrurile ca tine. nu-ti cere nimeni sa-ti schimbi punctul de vedere si nici comportamentul, ceea ce ti se cere e sa nu impui punctul tau de vedere altora, sa-i lasi in pace si sa nu imprastii carti, pliante si sa nu faci o propaganda care sa duca la discriminarea lor, la ostracizarea lor in societate, la punerea lor la stilpul infamiei.
   ti se cere doar sa fi tolerant, ceea ce in definitiv e in sensul invataturilor crestine pe care presupun ca la imbratisezi. conform celor 10 porunci (care sint basic in crestinism) ti se cere sa-l iubesti pe aproapele tau, si sa nu-l judeci. sa-l judece e jobul lui dumnezeu nu al tau. vrei sa i te substitui? vrea popa ala sa i se substituie? 🙂

   Reply
  2. Fratele Andryusha

   Nu scrie nicăieri în Biblie să fii tolerant cu homosexualitatea. Ba, aş putea spune chiar dimpotrivă. Biblia spune negru pe alb că nu e ok să fii homosexual, prin urmare creştinii au tot dreptul să afirme public ceea ce scrie acolo. Nu e ok să se discute lucrurile astea în şcoli, cu copiii, cu adolescenţii, pe nepusă masă. Sunt alte subiecte cu care pot fi atraşi către Dumnezeu, nu cu chestiunile de natură sexuală.

   Reply
 9. Knut

  @fratele andryusha
  stimate frate andriusa mi se pare ca incurcam putin lucrurile. biblia se adreseaza celor care vor sa imbratiseze o anumita cale in viata. biblia e o carte (pentru voi sfinta, de ce nu?) care stabileste norme strict pentru cei care doresc sa le urmeze, nu pentru toata lumea. poti sa traiesti dupa biblie daca asa vrei tu si totul e ok, dar nu e ok sa vrei sa impui celorlalti oameni care nu vor asta sa traiasca dupa invataturile ei, si anume si mai si dupa cum o vede ramura sau secta crestineasca din care faci parte.
  scoala e o institutie laica care trebuie sa invete copii printre altele norme sociale, comportament social si toleranta, si asta nu dupa norme biblice, pentru ca scoala nu e o instituie crestina. prin urmare e extrem de normal ca in scoala adolescentii (si chiar mai precoce decit atita) sa fie educati laic in spiritul tolerantei, da, chiar si a tolerantei sexuale legale.
  noi am parcurs ca societate vestica un drum lung – renascentism – ILUMINISM – epoca moderrna si nu doresc copii mei sa fie crescuti acuma in 2015 in spiritul dictaturii crestine medievale. e adevarat ca romania nu a avut decit un renascentism formal si firav si mai deloc iluminism dar totusi…
  in ce priveste vreun drept al crestinilor de a face una sau alta gresesti din nou. crestinii au a respecta legile si constitutia tarii, si astea interzic discriminarea de orice natura.

  Reply
  1. Belle dImagination

   S-avem pardon. Violent anti homosexuală e doar partea din Vechiul Testament.
   Într-adevăr mai apar şi derapaje cu ”vrednic de moarte” şi prin epistolele apostolilor, însă în partea dedicată vieţii şi învăţăturilor lui Iisus, tema de bază, porunca obligatorie, care înglobează pe toate celelalte 10 şi le face desuete este ”Iubeşte aproapele tău ca pe tine însuţi”. Nu se definesc criteriile de iubire, nu se defineşte cine e ”aproape”, de unde rezultă că aproapele e orice om.

   Reply
  1. Knut

   bineinteles ca au, nu o contest in nici un fel. poate e vina mea ca m-am exprimat gresit. eu nu contest dreptul tau sau a oricarui alt crestin la opinie aici sau oriunde altundeva. articolul nu e insa despre dreptul tau la opinie ci despre un popa care a distribuit o brosura care poate duce la oprobiul public si punerea la stilpul infamiei si avind ca final previzibil discriminarea homosexualilor. si atunci avem o problema!
   popa ala nu si-a spus o opinie ci a intreprins o actiune care are in mod previzibil ca rezultat dicriminarea unui grup sexual legal. ei, si asta nu e nu numai reprobabil dar e chiar penal.
   eu nu cred ca nu intelegi diferenta, am vazut din alte comentarii ca esti foarte inteligent, eu cred ca te faci numai ca nu intelegi care e diferenta.
   iti doresc o zi frumoasa.

   Reply
 10. Fratele Andryusha

  Am spus de la început şi eu că nu sunt de acord cu acţiunea preotului respectiv, din simplul motiv că adolescenţii (elevii) nu trebuie tulburaţi cu subiecte de genul ăsta. Pe de altă parte, din câte înţeleg din titlul cărţii- destul de nefericit ales, de altfel – cartea vrea să lupte nu împotriva homosexualilor, ci a propagandei pro-homosexuale. Adică să facă propagandă opusă celei pro-gay. Deşi în general sunt de acord că trebuie luptat nu împotriva homosexualilor ca persoane, ci a propagandei pro acest fenomen, nu sunt de acord ca acest lucru să se facă în şcoli, cu tinerii, la modul prezentat mai sus. Asta e tot ce a încercat să exprim. 🙂

  Reply
  1. Knut

   pai in mod evident homosexualii sint discriminati. prin urmare e dreptul lor sa faca propaganda, marsuri si chestii din astea in incercarea de a sensibiliza lumea in scopul acceptarii lor in mod firesc si normal in societate, pina acolo unde orientarea lor sexuala nu va atrage nimic negativ impotriva lor. cel putin asta e ideea cu care s-au pornit paradele astea in vest. acuma in vest desi si-au atins scopul paradele astea de christopher street parade continua ca o celebrare publica aceea ce au realizat, cam asa cum muncitorii desi si-au cistigat demult drepturile pentru care au luptat odinioara la 1 mai continua sa celebreze ziua asta.
   nu exista vreo propaganda pro-gay! exista insa o propaganda anti-discriminare gay si acceptanta a gay. iarasi aceleasi mici diferente esentiale 🙂

   Reply
  2. Knut

   a, si inca o mica chestie, nimeni nu tulbura adolescentii sensibilosi cu subiecte din astea, se tulbura ei singuri cind li se scoala scula prima data, cind le ies primii floci si cind au primul ciclu 🙂
   scoala le vine doar in intimpinare, mai ales elevilor care nu au parinti care sa discute astea cu ei acasa firesc crezind ca-i tulbura peste masura.

   Reply
 11. DanC

  @Andryusha & Knut: Toate bune, insa ce nu-mi place e cind gheii etc zbiara la toti ceilalti ca e ok, ca moralmente e la fel de minunat ce fac ei. No pb, din partea mea fiecare poate sa se reguleze si cu stilpi de telegraf, dar sa nu-mi ceri sa spun ‘minunat, bravo!’.
  Pentru ca asta e unghiul in Vest. De ex. primarul Toronto, a refuzat politicos in fiecare an “nu, mersi, nu vin la parada voastra; besides, e ziua Canadei etc”. Ei, gheii au sarit ca e homofob ca blah blah blah.
  Deci e un “trend” in care baietii sint de-a dreptul agresivi. Incearca sa apuce de guler pe oricine nu se minuneaza de sexul lor fecal.

  Reply
  1. __Vali

   Pentru necunoscatori, “primarul Toronto” e (a fost) asta:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Ford

   ‘Ford initially denied the allegations, but after a 2013 Toronto Police Service gang investigation led to police discovering videos of Ford, he admitted to all of the incidents, including public drunkenness, drinking and driving, and illegal drug use. Ford admitted to smoking crack cocaine “probably in one of my drunken stupors”.’

   Reply
  1. DanC

   @Marsten: Poa’ sa fie si-un serial killer, are vreo legatura cu ce se discuta aici?

   Reply
  2. Marsten

   Contează că tu consideri că opiniile unui dependent de cocaină sunt demne de dat ca exemplu. Pt. că evident omul are o capacitate de judecată foarte avansată.

   Reply
  3. DanC

   @Marsten: Care opinii? Spuneam ca gheii au sarit pe el ca e homofob doar pt ca a refuzat sa mearga la parada lor. Nu inteleg ce tot o freci cu “caracter” si “opinii”. Mi se rupe, in exemplul care l-am dat este absolut neimportant cine/ce este/a fost Rob Ford. Important e ca si gheii pot fi foarte agresivi. De genul ca daca nu spui ca-s super cu sexul lor, inseamna ca esti homofob.

   Reply
 12. Nautilus

  Tipul cu broşura n-a spus numai că elevii şi adolescenţii în general sunt absolut tâmpiți, ci şi că homosexualitatea este o fărădelege, o practică abominabilă, o boală, un stigmat, o ameninţare a civilizaţiei, iar cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *