Despre fanii Oanei Pellea

Băi, vorba aia, eu aş fi ultimul care să-i iau apărarea lui Radu “Piticigratis” Alexandru, pentru că ăla trece aproape zilnic pe la noi pe la redacţie, sună la interfon şi apoi fuge. Dar am urmărit cu atenţie scandalul ăsta cu Oana Pellea, şi am citit cu poftă comentariile fanilor marii valori naţionale. Şi ceva mi-a atras atenţia.

Una ar fi că furioşii troglodiţi o respectă atât de mult că ar pune-o e bancnote de pe acum, de cât e încă în viaţă. Dar asta nu-i nimic grav, româneţii au tendinţa asta de fanatism instantaneu. A doua chestie, mult mai importantă, e că nimeni n-a citat din opera ei.

Băi, aş fi vrut să văd şi eu pe unu’ să spună că a văzut-o pe Oana Pellea în nuş ce piesă de Ibsen şi că i-a plăcut. Sau în Mihai Sebastian. Sau, plm, ceva din manuale, în Caragiale. În afară de activitatea de valoare naţională, premiată de Senilitatea Sa regele Mişu, eu nu am înţeles, din ce spun fanii artistei, că ea chiar ar lucra undeva. Sau ar fi jucat într-o piesă de teatru. Măcar în cazul lui Puric mai auzi de unii că l-au văzut într-un concert sau i-au citit o carte de-aia, Fiinţă şi Timp.

Despre Oana, linişte şi pace. Furioţii de Dâmboviţa n-a văzut-o decât în wikipedia.

PS. Şi-apoi, dacă Cosmote tot a făcut reclama aia, nu era mai mişto să-l pună direct pe Amza Pellea în afiş? Ăla măcar nu avea cum să se facă de căcat cu panseuri banale şi agramate pe Facebook.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Despre fanii Oanei Pellea

 1. Roxana

  Unul din rarele momente în care mă întreb cu cine era piesa „Scaunele” pe care am văzut-o eu acum x-șpe ani la Brașov…

  Eh.

  Reply
 2. Laura

  Si intrebarea care vine in mod natural este : cine a scris Scaunele? Ca n-am auzit mah de asta? Ionescu zici? Nu-l cunosc frate, deci nu exista. Eu am invatat in scoala primara ca teatru e cu Caragiale si atat. Sunteti varza, mai da-va-ti in pula mea de culti

  Reply
 3. Roxana

  Bai, eu am văzut-o pe Oana Pellea într-o piesă, era aia rea din Îmblânzirea scorpiei și mi se pare că juca acolo și Marian Râlea. Eram prin liceu, ne-a dus diriginta cu snopul la teatru, totul e vag.
  Da’ vreau să zic că-n viitorul mai apropiat a jucat într-un serial de puberi pe ProTv, se numea În pași de dans sau ceva așa.
  Deci nu că i-aș lua apărarea, dar nu e invizibilă femeia.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Aaaa, deci wikipedia. Dar eu am auzit de Oana Pellea, este un actor mediocru spre slab.

   Reply
 4. vlad

  Eu zic sa o vedeti pe scena si pe urma sa va faceti o parere.
  Asa ar fi normal.
  Asa si eu pot sa am o parere despre dumneavoastra necunoscandu va, din auzite….si s ar putea sa fie total gresita
  V am dat likul wikipedia pentru ca si autorul articolului tot de acolo s a documnetat spunand ca are la activ “trei roluri parlite” …
  Toate cele bune.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Da, dar eu nu sunt un actor mediocru aşa cum e Oana Pellea. Pe bune, chiar este un actor slab, o persoană extrem de incultă şi cu nişte fani pe măsură. În afară de câţiva hăbăuci, n-a spus nimeni niciodată că ar fi un actor bun. Eu nu mă documentez de pe wikipedia despre actori foarte slabi că nu mă interesează. Pricepeţi?

   Aş dori să repet, poate nu m-am făcut bine înţeles. Oana Pellea este un actor slab, indiferent ce zice wikipedia despre ea sau fanii ei analfabeţi.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *