Democrația prin like-uri

Colegii de la muncă presupun că sunt un pesedist sub acoperire și, având în vedere că timpul trece, vârsta crește și că umblu tot mai des înbrăcat în roșu, e posibil să fie așa. Deci mi-a fost ușor să mă duc la lansarea site-ului de manțogării al deputatului Mihai Sturzu pe care-l știu de când era în liceu.

Sturzu, care e pârlit nu ca mult mai bogatul Florin Grozea, vrea să se impună el în PSD și în politică și are tot felul de inițiative de-astea edgy. Una e site-ul ăsta startcustrzu.ro (intrați, dezbateți, înjurați) în care poți să propui o lege, o dezbați pe Facebook, unde este și firesc și, dacă e ceva cât de cât coerent și logic, deputatul de la Hi-Q va încerca să facă o lege din ea.

La lansare a fost o doamnă care a vorbit foarte mult și nu-mi pasă de ea pentru că nu a învățat până la vârsta asta că doar discursurile amuzante trebuie să fie lungi. Dar și un băiat din Constanța, un penelist mic, care avea o propunere de modificare a unei legi ce permitea reîntoarcerea unui reprezentant al elevilor în CA-ul școlilor. Și, cumva, cu complicitatea lui Sturzu, a reușit asta (a încercat cu Remus Pricopie pe când era ministru, ăla i-a zis că „nu se poate”). Și tipul mai are niște propuneri, cum să reparăm prostia asta, că pentru o firmă ai nevoie de 200 de lei să o înființezi dar pentru un ONG un salariu mediu pe economie. Da, e mai scump să înființezi un ONG decât o firmă.

Acu, o fi bine, o fi rău, eu am mai purtat discuția asta cu politicieni cu „nu putem face asta, nu putem face asta”. Mersi, știm ce nu se poate face. Klaus e președintele țării care „nu se poate face”, Victor e prim-ministrul ei. Scuze avem. Măcar Sturzu încearcă ceva. Sigur, nu e frumos, nu are charisma mea sau a lui Vanghelie și nici inteligența noastră, dar pe de altă parte, cât de simplu mai vrei să fie decât să propui legi online?

A, și încă ceva, să nu ne facem iluzii că e atât simplu. Îl păcălești pe ăsta să propună o lege, o face, dar ea trece prin parlament, or să fie modificări. Dacă nu-ți convine, o luăm de la capăt.

sturzu-si-ai-lui

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Democrația prin like-uri

 1. Vlad

  Să-și ceară scuze public(eventual cu lacrimi) pentru Gașca mea sau cum căcat se chema infecția aia de cântec care mi-a poluat tinerețea și putem porni de la zero. Și vedem de-acolo, no hard feelings.

  Reply
  1. Vicus

   Vlad, dupa ce ai auzit “Gasca mea” o singura data, a intrat in ADNul tau si se va transmite mai departe. Ii ca si gena aia care ne face sa avem carii, doar ca mai naspa.

   Reply
  2. Florin Grozea

   Piesa este compusă de mine (împreună cu alți doi autori) deci la mine să trimiți plângerile, nu la Mihai. El doar a cântat-o cu bucurie. 🙂

   Reply
  3. Vicus

   Ei, sa nu fim rai cu “Gasca mea”, trebe sa existe pe lume si muzica pentru nunti si pentru elevii de generala, sunt si astia o categorie ca oricare alta.
   Dan Badea nu e domnul ala care are un soi de iubita suspecta, Lora, care canta piesa aia cu “Puisor” de a prevestit foarte precis sosirea Apocalipsei?

   Reply
 2. Malin

  Infiintarea unei firme nu costa doar 200 lei. 200 lei e capitalul social pe care trebuie sa-l depui in banca insa toata hartogaria te costa un minim de 1000 de lei la care se mai adauga si costurile cu benzina pe care o arzi plimbandu-te prin tot orasul dupa semnaturi si stampile de la functionari cu fete acre, plictisiti ignoranti si sfidatori.

  Reply
 3. nwradu

  Site-ul o fi o idee bună. Necunoscându-l pe F.S., nu pot decât să sper că e bine intenționat în politică, nu ca mulți alți colegi de partid.

  Mi s-a părut însă amuzant zilele trecute la televizor, luându-i cumva apărarea lui Ghiță (și incercând la final să spună 10 secunde despre noul site). Era așa o discrepanță de imagine, Ghiță cu milioane de euro în cont, Sturzu apărându-l cu patos.

  Reply
 4. DanC

  Deci Mihai Sturzu e cu PSD? Really?!? 🙁 Am o teorie demonstrată cu vârf şi îndesat: numai artiştii şi tâmpiţii sânt de stânga. Bine-înţeles şi penele-ul tot stânga e.
  Cred că s-ar putea demonstra matematic următorul enunţ: nici-un un guvern de stânga, ever nu a adus progres şi mai-bine. Totdeauna stânga aduce kăkaturi gen ’să ni se dea’, ’bun al întregului popor’ etc.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *