The Defenders (2017)

Pe parcursul celor 8 episoade ale serialului Defenders (Marvel/Netflix 2017) se dau 579 de pumni în corp, 127 de picioare în cap, 38 de genunchi în coaste și se fac 88 de flic-flacuri. Acțiunea se petrece în orașul New York, oraș infestat cu ninja cum e infestat Bucureștiul cu șobolani.

Primul episod debutează cu o bătaie în canale între mai mulți oameni foarte buni în arte marțiale. Ne este prezentat protagonistul, numit „Nemuritorul Pumn de Fier” (The Immortal Iron Fist în textul original), care poate da cu pumnul în oameni în mod normal sau, dacă situația o cere, poate să-ți facă pumnul luminos și să lovească și mai tare în oameni. Un alt protagonist este Luke Cage, care poate da cu pumnul foarte tare sau, dacă e cazul, poate da și mai tare cu pumnul.

Despre acest Luke Cage ni se spune că ar fi invulnerabil la gloanțe ceea ce provoacă îngrijorare în rândul apropiaților săi umani care-i spun să aibă grijă ce face, că poate pățește ceva. Din fericire, și-mi cer scuze pentru spoilere, Luke Cage nu pățește absolut nimic tot filmul și nu este vreodată în vreun pericol real. Alt personaj este Jessica Jones, o prietenă a acestui Luke Cage. Poate o să vă surprindă ce vă spun, dar super-puterea acestei femei este că dă foarte tare cu pumnul pentru că are super-forță. Jessica Jones este complet nemulțumită vreme de 8 episoade de absolut orice se întâmplă în jurul ei și la un moment dat nu mai e nemulțumită și zice „Hai băieți, să ne ducem la ăia să le dăm cu pumnul în cap. Doar împreună putem învinge”.

Nu putem să-l uităm pe avocatul Matt Murdock, un om pe care un accident l-a lăsat orb dar nu l-a privat de posibilitatea de a da cu pumnul în oameni. El a fost antrenat în străvechea artă a datului cu pumnul pe întuneric de un tip pe nume „The Stick”, un om atât de străvechi încât te aștepți să moară în fiecare scenă în care este prezent, nu de la pumni ci de la bătrânețe.

Toți acești eroi se luptă împotriva unei organizații de ninja numită, logic, Mâna (The Hand) al cărei scop principal este, în prima parte a sezonului, bătaia cu cei enumerați mai sus și abia apoi, spre final, nemurirea și alte chestii de-astea mundane.

Evident, nu toți oamenii din film sunt eroi, mai sunt și oameni obișnuiți, cum ar fi Cele Trei Blonde Narative. Blonda numărul 1 este animator de radio și are o emisiune acolo, blonda numărul 2 este jurnalist iar blonda numărul trei este avocat și bun prieten al lui Matt Murdock. Rolul lor în serial este să apară și să discute între ele sau cu alte personaje cât timp se odihnesc oamenii ăia care se tot bat. Pentru incluziune socială au mai fost introduse în poveste Femeia Mexicano-Neagră, care îi cunoaște pe toți, Femeia cu Retard Mintal sever care, în acest serial joacă rolul polițistului, oferin un twist neașteptat și bine-venit: cu toții ne așteptam ca cea mai proastă plantă de acolo să fie una din blonde, dar, iată, nu, pentru a evita type-castingul, rolul acesta a fost oferit unei persoane feminine de culoare (neagră); și, în fine, personajul Lucy Liu care în acest serial este interpretat de o actriță mai puțin cunoscută ca Lucy Liu.

Se pune, binențeles, întrebarea: Dar dragostea va învinge până la finalul celor 8 episoade, chiar și într-o astfel de lume plină de ninja malefici? Răspunsul o să vă bucure, da, într-un final chiar dragostea învinge, ea și numai ea. Ceilalți scapă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “The Defenders (2017)

  1. Meriți o bere

    Ai radiografiat corect acest serial pe care, anterior descrierii tale, alesesem să nu-l vizionez, fiind prea banal.
    Descrii chirurgical!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *