De ce o să fie fain să votez cu Gabi Firea

La fel ca și maestrul Damian, întrucât suntem cam de aceeași vârstă, am fost bombardat toată viața mea de adult cu mesajul „trebuie să votăm răul cel mai mic”. Ani la rândul am ales varianta mai puțin rea și, ani la rândul, luat de val am pus în cârca „răului cel mai mic” niște calități pe care acesta nu le avea.

M-am trezit abia acu doi ani când am văzut ce-i poate pielea lui Iohannis. Și am zis că nu mai fac asta. Acum voi face un pas în plus, voi vota conștient răul cel mare.

În cazul de față, în București, voi vota cu candidatul PSD. Spre deosebire de restul penibililor din partea dreptei, din partea ei știu la ce să mă aștept. Continuarea unei politici administrative dezastruoase, contracte pentru „semaforizarea inteligentă” (așa numesc bucureștenii retardați semafoarele cu becuri colorate), schimbări de borduri și vaiete că „am parcat jumătate pe linia de tramvai jumătate pe un moș pentru că nu face primăria locuri de parcare și eu sunt un căcat important și trebuie să ajung exact aici”. Probabil se va lăuda cu vreo lucrare de doi lei, un pod, o curbă, o chestie pe care și un cimpanzeu ar putea s-o facă.

De cealaltă parte avem cam două variante. Una este abulicul Predoiu, un tip care a zis să compenseze lipsa de idei și bile cu obrăznicia „trebuie să mă votați pe mine ca să nu iasă PSD”, surprinzător, o idee furată de la amețitul de Ciprian (Cristian?) Ciucu, altă mare speranță a dreptei, al cărui discurs politic era „Votați-mă pe mine nu pe Nicușor Dan”. Că ăsta e cealaltă variantă care ar fi avut șanse de succes, dacă nu ar avea ochelari de cal. Programul lui electoral este 70% „vrem mai multă transparență decizională, să știm cum sunt cheltuiți banii” și restul idei lașe gen, scumpim biletele pe RATB pentru ăia 20% care le plătesc în loc să luăm un pic taurul de coarne acolo. Și în alte locuri. Că e la fel de cerșetor de voturi ca un pesedist.

Dacă aș vota cu ăștia m-aș enerva constant văzând cum dezamăgesc în fiecare secundă (în cazul în care ies). De cealaltă parte, Firea nu are cum să mă dezamăgească, întrucât nu am nici o pretenție de la ea. În plus o să am satisfacția personală de a le putea spune obraznicilor de dreapta „de-aia bă, de-aia n-am votat cu voi, că sunteți doar niște mutre leneșe și fricoase”.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “De ce o să fie fain să votez cu Gabi Firea

 1. Tim

  Da ma, te felicit ca votezi cu capul…
  Oricum ar fi cam ce a facut dreapta pentru Romania? Ma refer la dreapta de dupa ’89… aaa, desigur ne-a scos basaul din criza care tot el zicea ca nu vine, este? Hm…
  Psd ne-a bagat in NATO si UE, … nu sunt partizan psd… cam asta ar fi o dunga groasa, totusi exista si nuante si nuante…

  Reply
 2. o femeie

  prima data am votat contra Iliescu. Peste am votat si contra Basescu, si contra Vadim tudor, si contra Ponta. Ce mai conteaza pentru cine votez … :))

  Reply
 3. Radu

  La fel ziceam si eu, o sa votez “raul cel mai mic”.
  Dar acum am o abordare noua un pic diferita, incerc sa il votez pe cel mai putin enervant. Adica fac un exercitiu de imaginatie si mi-l inchipui ca il voi vedea pe candidat 4 ani de acum incolo la televizor, in presa, etc. Si imi pun intrebarea: care o sa ma enerveze mai mult?
  Eh, fara suparare Firea pierde detasat aici, are un ‘je ne sais quoi’ asa de patachina ieftina si parvenita, de coarda penala poleita cu 2 tone de fard aurit, de parca ma vad spargand televizorul in maxim doi ani. 🙂
  Asa ca dnu Nicusor poa sa fie fericit, are votul meu si nu ii cer mult: sa se comporte ca si pana acum (adica relativ insipid), eventual sa taca un pic mai mult in urmatorii ani si aia e, macar ramane televizorul intreg :)))

  Reply
 4. Catalin

  Din ciclul de emisiuni dixtractive:De ce sa votez daca n-am o parere clar definita a.k.a. Galceava ganditorului cu lumea,astazi va prezentam neste idei.
  -votul nu este obligatoriu,deci daca n-ai un catindat preferabil,du-te si fa-ti un gratar, la padure,ca pe 5 iunie vremea o sa fie propica(!)
  -daca esti membru(mama cum suna asta,auzi,meeembruuu!) de partid,du-te si voteaza cum s-a stabelit la,si anume,partid.
  -daca esti independent-deci amarastean,somer,fara venituri,eco- pârât,boschetar,habarnist,liber-sexist,dadaist,super-marxist,mini-maoist,putinist,angelamerkelist,mai bine bea o sticloanta de Cabernet,pipeaza un joint,si dup-aia fa-ti o labă constructiva!
  Asa, iesi in avantaj. Certo!

  Reply
 5. mihai

  Cataline, te lauzi cu laba aia de parca tu ai inventat-o, sanchi !…
  Plus ca, pe termen lung, nu-i nici un avantaj : chiar daca pe urma o sa te lauzi ca baaa, io nici n-am fost la vot…
  La vot, leprelor ! Votati cu binele ! Caci binele invinge !………………

  Reply
  1. Catalin

   Mă laud cu labă,nu.Asta a apărut cam din zorii umanității-animaliere,că până și maimuțele se masturbează,nu știai,nu?Nu.
   Despre termen n-am suflat o vorbă,dar tu ești(chiar ești?)atât de inteligent ca să-ți dai seama că vorbeam doar despre ziua alegerilor.O labă la vremea iei,face cât 10 alegeri,nu?
   Și dup-aia chiar mă laud că n-am fost atât de cretin să-mi pierd O oră din viață făcând un lucru inutil,adică să merg la vot.
   Și,cum adică:votați cu binele!!!L-am căutat îndelung pe avizierul cu catindati,și nime’ nu se numea Binele Constantin ori Binele Eufrosina,ori Binele Sebastian dintre cei ce vor primăria din cătunul meu!
   Oi fii mai norocos,bată-te să te bată acoliții lu’ Kovesi!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *