Dar dacă Dănăilă este ironic?

Pentru că n-avea cu ce oameni să iasă în față PNL l-a răpit pe Leon Dănăilă din metrou și l-a pus primul pe lista la Senat în București. E chiar mișto ca poveste să spui între senatori: „bă, tu cum ai ajuns senator? – Ah, am tras greu la partid, am băgat bani în campanie, am făcut trolaj la TV, mi-am cumpărat două ziare locale și tot așa. Dar tu? – Eu? Eu veneam cu metroul într-o seară de la servici și mi-a făcut cineva o poză care a luat multe like-uri”.

Fără îndoială că moșul e inteligent, n-ajungi un super-neurochirurg dacă nu ai ceva în bilă. Doar că, atunci când e întrebat de probleme sociale, omul enervează pe ăștia mai deschiși la minte. Ba zice că locul femeii e în bucătărie și la făcut copii, ba zice că homosexualii fură acei copii sau îi cumpără de pe piața neagră.

Și știi faza aia, că doar din scris nu poți să-ți dai seama dacă cineva e ironic sau nu? Că o afirmație ironică poate fi sesizată din tonul vocii? Dar acest ton al vocii evoluează de la o generație la alta, de-aia muncitorii care fac glume cu „du-te și cumpără o găleată de curent” râd de se sparg la ea, că înțeleg altfel inflexiunile.

Iar Dănăilă este destul de vechi pe pământ, poate el chiar spune chestiile astea la mișto: „Ia zi, don Leon, ce părere ai de femei? – Femeile? Singurul motiv pentru care ar trebui să intre în sala de operații e ca să aducă senvișurile pentru băieți. Ha ha”. Poate omul zice toate astea ironic și noi nu ne dăm seama, pe de o parte pentru că este scris, pe de altă parte pentru că el folosește o intonație ironică de pe vremea când Carol Davila era viu.

Dar dacă toată lumea din România vorbește la mișto și nimeni nu vorbește serios? Că dacă te uiți în jur, așa pare.

„V-am trolat, ciumecilor!”

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

7 thoughts on “Dar dacă Dănăilă este ironic?

 1. animaloo

  Aia e atitudinea chirurgilor, deci nu prea cred ca e ironic.
  Plus ca nu pare genu care ar fi vreodata ironic. sau amuzant.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Eu știu vag că medicii cam au umor. Sau poate a fost doar experiența mea cu ei sau sunt influențat de Scrubs și House.

   Reply
  2. animaloo

   pai, poti sa fii si misogin si cu umor. Ideea de “femeia nu e buna in neurochirurgie” este pe buzele tuturor, asta doar a scos-o in mainstream.
   El nu are umor.

   Reply
 2. alex

  Oameni buni, tineti minte ca Danaila e neurochirurg, a examinat mii de creiere, printre care si creiere de femei si ghei. Omul stie foarte bine ce au femeile si gheii in cap. Daca el zice ca e asa, apoi asa e.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *