Da, fetele, înțeleg

Voiam să mă plâng că de 8 martie nu mai poți bea prin oraș că totul a fost rezervat de legiuni de femei care sărbătoresc ziua balotând ca la nuntă. Că era plin în oraș de femei cu cele mai urâte flori din lume. Că, pe lângă violuri, violență domestică, abuzuri și desconsiderare, femeiele mai sunt și batjocorite de fotografi în chestii gen #portretdefemeie, genul de campanie care se face vinovată de excesul de fotografi din România. Când vezi pozele alea banale știi că și tu poți fi fotograf, indiferent dacă ești bărbat, femeie, ciung sau Victor Ciorbea.

Sau de materialul de la Digi cu femei care au schimbat lumea, cu Hertha Muller, care nu e în stare să schimbe un robinet, ordinea cuvintelor într-o frază sau măcar freza aia. Când ai putea face un material despre Elena Mureșianu, dacă tot ești jurnalist și pretinzi că faci meseria asta că-ți place, nu că vrei să te vadă mă-ta (mama) la televizor. Sau de hazliul protest feminist din București, în care femeile se plângeau lângă statuia lui Mihai Viteazu că nu sunt suficiente statui de femei în orașe.

S-atât de frumoși pensionarii ăia care se bagă și ei în seamă și aia de la final care zice că trebuie mai multe statui de femei că ai impresia că e făcut la mișto.

Dar dup-aia m-am pus și eu în pantofii lor cu toc și m-am gândit. Băi, dacă ar fi o zi pe an când toate femeile din firmă sau altele mi-ar aduce câte o bere? Nu-i așa că aș fi și eu mulțumit și voiois? BA DA! Nu e o presupunere, e o atenționare, că a promovat Klaus Legea

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Da, fetele, înțeleg

 1. Mimuncu

  Ai reusit o performanta rara, pantofii cu toc inalt inhiba gandirea. De asta n-ai sa vezi feministe cu pantofi cu toc.

  In fiecare secunda in lume o femeie naste, dupa cum bine stim cu totii. Cum facem sa-i reducem aceasta frecventa?

  Reply
 2. Petre

  Si eu sunt un pic misogin,recunosc.M-a distrat teribil clipul,ineptia femeiasca “performantata” gadilandu-mi ego-ul de mascul feroce.
  Apoi,mi-am revenit,amintindu-mi nume de femei care n-au “beneficiat” de violuri, violență domestică, abuzuri și desconsiderare,ci de cu totul altceva.Si,nu pe baza meritocratiei.Nu.Ci pe baza prostiei si ticalosiei crase a macho-manilor,care se cred ei super-duri.monica macovei,elena cocos-udrea,alina bica,roberta anastase,l.c.kovesi,camelia bogdan,m.i.ridzi,adreea pora,soneria matei si etc.Hmm!
  Stau si ma-ntreb: oare nu cumva,in lantul trofic,female rulz against male??

  Hai,la multi ani femeilor,cat si penalelor sus-amintite(la multi ani de bulau)!!

  Reply
 3. Iluvatar

  Pai si ce din ce au zis tipele alea nu e adevarat? Sunt cacalau de organizatii fundamentalist-crestine care vor interzicerea avortului si “cumintirea” femeii; statul nu face absolut nimic pt femeile abuzate, ba mai rau, daca abuzatorul face parte din vreo structura de forta a statului are practic liber la violenta nelimitata; nu stiu multe statui cu femei in bucuresti sau in tara desi sunt cateva nume care ar avea loc.

  Bine, pe de alta parte, daca faci o miscare de strada/organizatie/ONG/ceve contra-cultural, orice, asigura-te ca NU o pui pe cea mai antipatica, pretentioasa, importanta si afectata persoana din emisfera nordica sa dea interviuri.

  Reply
 4. Nita Ovidiu

  Doamna de la sfarsit, daca observati, isi muta privirea des, asta pentru ca si-a dat seama ca reda textul intr-un mod robotic. Aia ar face si victimele Holocaustului antipatice.

  Reply
 5. o femeie

  Eu sunt o femeie. Una de soi, nu orice fel 🙂
  Si eu iesii 8 Martie la un restaurant (fara tocuri), cu prietenele, ca in rest nu ne-am vazut de anul trecut. Iar la unele firme femeile au primit jumatate de zi libera, suficient sa isi caute… alte tocuri 😀

  Ca o constatare din lumea cifrelor, pe glob (si in Romania) statistic sunt mai multe femei decat barbati (in Romania speranta de viata e cu 5 ani mai mare la femei). Si totusi mai putine femei sunt in politica, sau pozitii publice Chiar si in presa! (aia de calitate, nu imi numarati domnitzele asistente de platou de televiziune). Daca ar fi si la noi jurnaliste ca asta, atunci mi-as cumpara tv:
  https://www.youtube.com/watch?v=bOlpK6Yj5a4

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *