Cum am putea beli cel mai cunoscut caz de adopție din România

România are câteva zeci de mii de copii în orfelinate, în 2013 se spunea de 60.000, număr imens, aproape câte un orfan la fiecare doi angajați ai DGASPC-urilor. Aparent multora le pasă de copii, sunt organizații care susțin băncile în lupta cu părinții copiilor, sunt patrioți creștini care vor să nu mai fie copii orfani și orice dezaxat, în general, când vrea să cerșească milă, voturi, bani o bagă pe-aia cu copiii la înaintare.

Altfel, îngrijorarea cu „cine adoptă copiii” e destul de stranie într-o țară în care cea mai întâlnită statuie (mai întâlnită decât ciorba!) este una în care doi copii sunt adoptați de o lupoaică. Care nu-i nici măcar om, din câte știu. Și hrăniți de o ciocănitoare. E-adevărat că, mai târziu, unul l-a omorât pe celălalt, dar măcar a înființat Roma și tot ce a urmat de-acolo la Traian, Decebal și Avram Iancu.

lupoaica-cu-puii

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Cum am putea beli cel mai cunoscut caz de adopție din România

 1. Marian

  Procesul sugerat de tine insemneaza darea pielii inapoi.
  Sa inteleg ca tu i-ai furat lupoaicei pielea,si amu’ vrei sa i-o returnezi inapoi??!!
  Şi apropo de copii,io zic să-i adopte pe toţi cuplurile cu orientare sexuală altfel,că orisicat s-ar strădui,din intromisiunea la inelul maro,sau procedeul limba-la-labie,nu poate rezulta vreun urmaş,nu?

  Reply
 2. o femeie

  aprox. 60 mii sunt estimati de ong-uri, copii prin institutii, la asistente maternale, sau in apartamente de tip familial. Numai in Valea Plopului sunt peste 400 … nu mai numaram copiii semi abandonati prin spitale sau la bunici.

  Nu stiam insa ca sunt peste 100 mii de angajati. Inutili, evident. Pe de alta parte incep sa inteleg de ce o lalaie atata cu adoptiile: isi pierd munca!!

  Reply
 3. Alex

  O chestie interesantă! Mi-a spus-o o italiancă cu studii de istoria artei. Legenda spune că o lupoaică i-a adoptat pe Romulus și Remus, dar în latină lupa, -ae (=lupoaică) are si sensul de cățea, prostituată. Astfel, cei doi ar fi fost adoptați de o prostituată mai degrabă. Restul e istorie…

  Reply
 4. Cosmin

  Mi-am pus si eu intrebarea asta si 100% as prefera sa cresc intr-o familie de homosexuali decat sa fiu masacrat in vreun orfelinat.
  De fapt orice alternativa e mai buna decat orfelintatul din romania.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *