Cum am murit într-un accident de maşină pe lângă Reghin

Eu stăteam în spate, ca un prinţ, şi spuneam tâmpenii cu Andrei Crivăţ. La volan era Andrei Cismaru, pe locul mortului stătea Andreea Burlacu. Plecasem din Cluj spre podgoriile Liliac, aflate undeva în zona Lechinţa.

Cu o seară înainte fusesem la Arobs, una din cele mai tari firme de IT din România. Ca idee, ei sunt cei care au adus primul iPhone în România, înaintea dealerului oficial. Unul din două navigatoare GPS din România sunt produse de ei (Smailo). Vor sa scoata şi o tabletă pe piaţă, prin octombrie. Au vreo patru sedii doar în Cluj, cel mai fain e ăla cu un bar special făcut pentru angajaţi. Au în plan să facă un sistem de monitorizare pentru părinţii care cumpără copilului prima maşină. Să ştii cum a mers plodul, unde a depăşit viteza, de-astea.

Aveam şi noi un navigator Arobs în maşina, dar asta nu-l opreşte pe Cismaru să conducă haotic. I-am atras atenţia, cred că s-a enervat un pic. Cert este că, după o vreme, lucrurile încep să-mi pară din ce în ce mai frumoase. “Frumoasă este ţara aceasta” ziceam, şi nimeni nu mă contrazicea şi nici nu adăuga ceva tâmpit gen “păcat că e locuită”.

Pur şi simplu lucrurile degenerau destul de agravant spre o frumuseţe indescriptibilă. Am trecut prin Reghin şi am rămas uimit de cât de frumuşel este locul acela şi e măsura ce ne apropiam de Batoş lucrurile păreau tot mai mişto. Abia când am ajuns în vârful dealului unde-şi face Liliac vinul m-am prins.

E ca-n poza dar mult mai mişto

Eram morţi de mai bine de jumătate de oră. Deja eram cu un picior în rai, din motive care-mi scapă, întrucât majoritatea suntem nişte blasfemiatori atroce. Pe lângă frumuseţea ireală a locului, de nu-ţi mai venea să urăşti pe nimeni, niciodată, am dat şi de oameni ireali. M-am întors de la o ţigară la o degustare de vinuri şi întreb şi eu, la întâmplare, ce vin e ăsta. O puştoaică de 13 ani îmi explică “E Chardonnay cu Pinot Gris” – “De unde ştii?” – “După culoare”.

Eram trei băutori de performanţă care ne uitam la fetiţa aia ca la maşini străine. Mai încolo, când n-am priceput ceva din descrierea unui soi de vin ne-a luat din nou. “Dacă vrei îţi explic în cuvinte mai simple, să înţelegi şi tu”. Cismaru se apucase să râdă, dar bucuria n-a durat mult. “Stai liniştit, e valabil şi pentru tine”. Crivăţ se resemnase, nu mai comenta nimic.

Dealtfel, oricine poate ajunge în acel loc absolut fabulos, fără să fie nevoit să moară înainte. Pentru asta e suficient să găsiţi un slogan pentru un nou vin produs de Liliac. Poţi să-l şi botezi. Detalii aici.

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu spijinul Primăriei Cluj-Napoca. Sponsori principali: FarmecNapolactUrsusJolidonElectrogrupArobsLiliacGimmyLumea lumânărilor. Partener media: 24 FUN Cluj. Parteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-CarWebfactor

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Cum am murit într-un accident de maşină pe lângă Reghin

 1. Didinutza

  Ne-ai pacalit! nu e accident de masina, e accident de retina. V-a lovit privelistea direct in retina. Aveti grija si de veti trece vreodata prin Zagar, Bahnea (valea Tarnavelor)

  Reply
 2. Folii auto

  Chiar ma gandeam eu cum poate un mort sa mai scrie pe blog :))))))))
  Cred ca mai curand ati murit de pofta sa gustati vinul 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *