De ce e coada aia imensă la „Permise București”

Coada aia nu este o coadă. Coada aia este o reclamă pentru un anumit tip de servicii. Să presupunem că vrei o felație de la ăia din serviciul înmatriculări și permise și nu ești Tăriceanu, să ți se dea gratis, că ești al doilea om în stat. Ce faci? Cauți și tu, întrebi prin prieteni, cunoștințe, unde să dai un ban să ai parte de același tratament ca președintele Senatului.

Și vine unul și-ți spune, mergi la nea Pandelică, spui că vii de la mine, lași și lui ceva pentru familia lui și-ți scoți plăcuțele de înmatriculare în două ore, nu în două săptămâni. Ce vrei, schimbare carnet? 30 de minute e la nea Pandelică, dar lași și tu ceva acolo. Băi, n-ai văzut ce coadă e? Vrei să stai opt ore, treaba ta. Cât, 200 de lei? Bun, merge.

Deci, dacă vreți să rezolve cineva problema acolo, întrebați la DNA. Că sigur au ce să ridice. Nu de altceva, dar până de curând era cu bonuri de ordine, mașina aia s-a stricat și nu mai poate fi reparată, mă-nțelegi? Și nici nu se va repara vreodată până nu-i arestează un pic pe ăștia de-acum.

(P.S. Geaba cereți la prefect să rezolve problema. E ca și cum ai cere ministrului transporturilor să nu mai ia șpagă nașii CFR. Păi ăia credeți c-o iau doar pentru ei?)

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

7 thoughts on “De ce e coada aia imensă la „Permise București”

 1. Andrei Crivat

  La aia cu șpaga nașilor așa mă gândeam și eu, că o iau ei pentru cineva. Dar nene, am citit o carte senzațională, ți-o recomand cu căldură – și am aflat, cu multă uimire, care e faza cu șpăgile din tren!
  Cartea se numește Arhanghelul Raul, e scrisă de-un scriitor de care n-ai auzit, caut-o pe internet!

  Reply
  1. gogu

   ti-a luat ceva pana ai ‘indraznit’ sa-i faci pe prostii de la coada. mama lor de saraci… comunisti obisnuiti cu coada…

   Reply
 2. Atti

  Eh, pai de ce credeti ca e plin in jur la inmatriculari de diverse firme cu “acte inmatriculare, asigurari, etc” ?

  Daca tu iti rezolvi problema usor, gura lor ce mananca?

  De exemplu, in jurul biroului de inmatriculari Cluj de pe str. Albac sunt 9 firme de genul pe raza de nici 100 de m. Mergi frumos, fetele iti pun dosarul in ordinea corecta si apoi iti si spun: daca nu ai timp sa stai, costa suma X. Te uiti la rand, e clar, dai banul si te consideri castigat.

  Nici cu aparatul ala de bonuri nu era nici o treaba. De ce? Angajatii de la inmatriculari printau cateva zeci, le vindeau la bisnitari, care apoi vindeau lejer, in vazul politistului la cei care stateau la rand. Vrei un numar din primele 50? Scoate banul.

  Pana la urma socoteala e simpla. Mergeti, vedeti ce salar au oamenii aia dupa sticla. Apoi vezi ce masini au parcate pe stradutele din zona. Faceti un calcul. Hmmm. Asa-i ca nu iese socoteala?

  Pe vremea cand lucram chiar fata-n fata cu Inmatriculari Cluj, am asistat nu odata la negociere directa intre angajat de inmatriculari si samsarul de masini. Ia zi, ce ai adus? Pai asa si pe dincolo. La care politistul: ia zi, te verific si te las fara? Pai sefu, hai ca ne intelegem si noi, oameni suntem. Cate masini cu trecut discutabil au trecut pe-acolo, dracu stie.

  Poate sa ii aresteze gramada, au pentru ce.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *