La Cluj se petrece un misterios trolaj țigănesc

Îl sun pe Andrei Crivăț să-l întreb ce face și să-i fredonez melodia „Ca o apăăă cristalinăăăă”, așa cum ar face orice om cumsecade, dar acesta îmi atrage atenția că a scris o chestie despre cele mai penibile lucruri din internet. Sunt două videoclipuri, dar unul în special mi-a atras atenția. Este acesta, în care niște țigani mănâncă fericiți pâine cu untură în timp ce o gagică dă din buci pe masă.

Cantautorul este Alex de la Cluj și pare tare mândru, alături de colegii lui de scenă, să mănânce pită cu untură, acest biscute de tofu cu caviar al săracilor. Ai zice că e un incindent izolat până când afli că există și un Bogdan de la Cluj, care are melodia Aragazul. Care iar este despre țigani săraci.

Deci cred că în Cluj este o mișcare de trolaj fin, cu țigani, care încep să se laude că sunt săraci. Practic nu mai ai ce să le spui când îți cântă în față „fraiere, sunt mai sărac ca tine, mori de ciudă”. O să apară știri cu „un țigan sărac din Florești și-a construit o casă care arată exact ca cea a vecinului, care e și el un țigan sărac” sau „nuntă de țigani săraci în care cel mai mare dar a fost un acordeon aproape nou”.

O să-i spargă la audiență pe repării din românia care abia peste vreo 5 ani se vor prinde de mișcare și vor încerca și ei să pară mai săraci decât sunt în realitate.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “La Cluj se petrece un misterios trolaj țigănesc

  1. cKy

    Păi ăia cu smecherie şi bani cică nu mai prind, sau prind dar sunt consacraţi, aşa că se încearcă o nouă abordare

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *