Cine trebuia să fie candidatul dreptei la București

În 2012 candidatul Oprescu câștigă alegerile locale cu peste 50% din voturi, susținut de USL, o alianță de partide din care ălea mai importante ar fi PSD și PNL. În februarie 2014 USL se destramă. Doi ani mai târziu, în februarie 2016, PNL (acum un partid mai mare, care a absorbit și PDL) nu avea un candidat clar la primărie. Se zvonea Bușoi dar nu prea erau lucrurile bătute în cuie. Ca dovadă, au mai schimbat vreo câțiva. Ca idee, în 2012, candidatul PDL, Prigoană, obținea cam 16% din voturi, în ciuda faptului că lumea ura PDL-ul din răsputeri. Deci, se putea.

După 17 poticniri și câteva beții crunte PNL se trezește acum din mahmureală și urlă că adevăratul candidat al dreptei ar trebui să fie al lor, un tip pe nume Cătălin Predoiu, pentru că… habar n-am. Încă nu am găsit o explicație pentru asta.

Pe de altă parte, alt tip care se revendică de dreapta, Nicușor Dan, e candidatul partidului său încă de când nu exista partidul. El e candidat la primărie de când a pierdut în 2012. Sigur, poate să nu-mi placă mie sau altora de el, dar el e mai candidat decât toți ăilalți 4 ai PNL-ului la un loc (pe idiotul de la ALDE nu-l luăm în seamă).

Și-acum se pune întrebarea „de ce nu-l susține PNL pe Nicușor”, că experiență în a susține un om care nu e din partidul lor au. Și răspunsul e că, probabil, cu Nicușor nu poți face manevre așa cum faci cu infractorii dovediți care le plac lor. Și PNL-ul chiar e partid care promovează bandiții cu aceeași plăcere cu care o face PSD-ul. La 4 sunt mână în mână cu Piedoneul, în sectorul 6 au făcut blatul cu Florescu (omul lui Piedone) iar în sectorul 1 au pliante în care inculpatul Chiliman susține pe actualul candidat PNL.

Candidatul dreptei trebuia să fie 1. Un tip care chiar vrea să fie primar și se pregătește pentru asta și 2. Un tip care nu e bandit, asociat în mânăreli ca o contrapartidă la PSD-ul cel rău care propune doar oameni care știu să-și facă un cazier.

Nicușor, săracu, el trebuia să fie candidatul dreptei. Din nefericire, cu toate păcatele și fixismele lui, Nicușor n-a furat, n-a făcut afaceri cu primăria, nu zice că justiția trebuie frânată și nici măcar n-a dat un tun să se ridice la standardele de integritate de care are nevoie așa zis-a dreaptă de București. N-are skilurile de golan și, cu toții știm că femeilor, iar Alina Gorghiu e femeie, le plac băieții răi.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Cine trebuia să fie candidatul dreptei la București

 1. Mahorcu

  Tarziu. Tarziu si inutil.
  Se voteaza intr-un singur tur nenorocit.
  O sa-i spulbere precupeata obraznica si semi-agramata de Firea pe toti, si nimeni nu mai poate sa faca nimic in privinta asta.

  Reply
 2. Honorius

  Băi, ej niebun?! Ieri, la Pipera, era Mr. Dan în persoană la împărțit fluturași cu mnealui…mi-ar fi plăcut mult să-mi pun ștampila pe numele lui, dar nu am buletin de București (la fel, cred, ca trei sferturi dintre cei care muncesc în birourile din Pipera/Aurel Vlaicu)… 🙁

  Reply
  1. Andrei

   cu o viză de flotant se puteai să îl votezi dar este incredibil de greu să iei viza.

   Reply
 3. bungabunga

  Restul postarii e in mare parte corect, dar cand il faci idiot pe Daniel Barbu arati ca, de fapt, idiotul esti tu. Sigur, poti sa nu fii de acord cu el, poti sa spui ca a merge in partid la Tariceanu e aproape tot aia cu a merge la Dragnea etc. Dar daca ai avea si tu macar jumatate din mintea pe care o are Barbu n-ai putea sa scrii asemenea ineptie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *