Cine a scris povestea asta?

Întâmplările au loc în 1999, în primii ani de înfiinţare a Şcolii de la Victoria. Este povestea unui om care vrea să-l bată pe Nicolae Manolescu. După repetate ameninţări, Manolescu se foloseşte de influenţele sale în politică – ce l-au scutit de câteva milioane de euro datorii la stat – şi reuşeste să-l bage la puşcărie. Omul petrece ani buni în temniţă, cu fierea fierbând în el, scriind pe pereţi planuri de cafteală împotriva lui Manolescu. În cele din urmă este eliberat şi, în primul interviu acordat după ieşirea din puşcărie, spune că primul lucru care îl va face în libertate este să-l caută pe Manolescu şi să-l bată.

În acea seară ajunge la Manolescu acasă, dar criticul ia-l de unde nu-i! Speriat că omul nostru va veni să-l bată Manolescu a fugit la soră-sa, care stă în alt cartier. În lipsă de altceva şi în plină criză de nervi omul nostru îl bate pe poetul Grigore Vieru, care venise şi el la Manolescu în vizită, să-i ceară o carte împrumut.

Am auzit povestirea asta în 1999 şi nici până acum nu ştiu cine a scris-o. Era din vremurile în care se făcea literatură, nu se povestea despre ea în revistele de făcut literatură.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Cine a scris povestea asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *