Cică nu e ok să dai vina pe victime

Mie mi se aprinde întotdeauna un beculeț când lumea începe să vorbească sincron, ăsta este, de obicei, un semn de manipulare. Zilele trecute am scris de iQos, ceva legat de culori pachete de țigări, a venit o avalanșă de oameni la mine cu un discurs unic, că nu e ok să fumezi, că am fost plătit de ăia să scriu asta, căcaturi de-astea. Până și amicul Petreanu a avut discurs cu aceleași idei, și chiar când i-am atras atenția că a primit informații false și că se ceartă cu altcineva. Omul nu putea să iasă din stadiul de manipulat. Că merge și la deștepți, mai ales la deștepți. Acum măcar știu cum să-l păcălesc pe ăsta, și ăsta e influencer, nu un terchea berchea ca mine. Mă rog, mie îmi este inutilă această informație, dar nu e inutilă pentru toată lumea 😉

Deja nu-mi mai pasă de ăia, azi am văzut iar o grupare importantă din Facebook care repeta refrenul cu „nu e ok să dăm vina pe victimă”, că tot se poartă discuția asta cu femeile care au suferit abuzuri. Și Mihai Neamțu.

TL;DR Mihai Neamțu are una din cele mai cretine povestioare de gen. Omul s-a dus la un popă anglican acasă și au discutat despre una alta, popa insista pe căsătoria între ghei. Neamțu, om de 23 de ani la acea vreme, bea merlotul, mâncă brânza franțuzească și, DUPĂ CE ÎL LINGE POPA ÎN URECHE, își petrece noaptea la el și descoperă că ăsta avea și porno cu ghei pe calculator. Cumva, undeva, pe parcursul ăsta, cuiva i-ar fi clipocit un beculeț, nu și lui Neamțu. A rezumat unul foarte bine povestea:

Atrag atenția asupra acestui fapt și deja vin vreo câteva persoane care, complet ilogic, zic că nu e ok să dăm vina pe victimă. Auzi una, auzi două, vezi și pe republica o prostie abisală scrisă de cineva care încerca să enunțe niște idei deștepte și începi să-ți dai seama că oameni diferiți măcăne aceleași idei, indiferent de context: „nu dați vina pe victimă, nu dați vina pe victimă”

Ei bine, gândirea asta generalistă este exact motivul pentru care nimeni nu ia în serios toată povestea asta. Eu raționalizez cât de cât senzația asta de McMesaj servit public, restul reacționează instinctiv și-l tratează ca pe un mesaj publicitar. Și, serios, cine încearcă să poarte o discuție cu un slogan publicitar?

Beți doi litri de apă pe zi. Nu dați vina pe victime.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

8 thoughts on “Cică nu e ok să dai vina pe victime

 1. DanC

  Uite-aici, bo$$ “nu dati vina pe victime”:

  https://www.therebel.media/uk_county_denies_taxpayer_funded_surgery_for_smokers_and_the_obese

  Si e UK, nu Bielorusia sau cine-stie-ce zona sub-sahareza 🙂 Deci astia nu mai au bani si ca sa ai voie la operatie, trebe sa sufli-n fiola sa vada baetii daca nu cumva ai fumat in ultimele 8 saptamani 🙂
  Astept ziua-n care urgenta o sa ne lese pe podea, ce daca te zbati cu preinfarctul in piept? Dac-ai bagat in tine un bigmac acu’ 3 saptamani csf n-ai csf 🙂

  Iar despre preoti pidosnici, no pb se-ntampla si-n alte parti:

  https://www.tnnbermuda.com/all-k2-category/item/750-a-pastors-fall-from-grace.html

  Adica asta era activ impotriva same-sex marriage dupa care lo-and-behold, era exact scafandru si el! 🙂

  Reply
  1. raggaeton

   La NHS e vorba de operatiile non-urgente bre in genul ca ii zice omului sa o lase mai moale cu tigarile inainte, sau sa mai slabeasca si el, pentru o recupareare mai usoara.

   Reply
 2. DanC

  Despre “nu dati vina pe victime”:

  https://www.therebel.media/uk_county_denies_taxpayer_funded_surgery_for_smokers_and_the_obese

  Si e UK, nu Bielorusia sau cine-stie-ce zona sub-sahareza. Deci astia nu mai au bani si ca sa ai voie la operatie, trebe sa sufli-n fiola sa vada baetii daca nu cumva ai fumat in ultimele 8 saptamani. Astept ziua-n care urgenta o sa ne lese pe podea, ce daca te zbati cu preinfarctul in piept? Pai dac-ai bagat in tine un bigmac acu’ 3 saptamani? csf n-ai csf

  (Bo$$, pls sterge ala de la moderare, a ramas acolo probabil din cauza celor 2 link-uri.)

  Reply
 3. alex

  Deci daca inteleg bine, popa ala se da la urechea lui Neamtu si asta, in loc sa f*ta un pumn zdravan in urechea popii, se inchide in camera si striga dupa ajutor pe net. Eu cred ca popa ala nu era gheu, l-a confundat doar pe Neamtu cu o pizdulice proasta si a vrut sa profite de ea. Daca i-ar fi bagat mana in pantaloni ar fi avut o mica surpriza. Mica de tot, cu bilutze aproape inexistente.
  Cea mai buna dovada consta in faptul ca popa respectiv era destul de incuiat si traditionalist pentru ca folosea Internet Explorer si n-avea parola pe calculator (probabil inca mai rula Win98SE).

  Reply
 4. Atti

  De altfel amicul tau Petreanu e chiar usor de manipulat, cum apare un trend, hop si el. Daca maine moda pe fakebook e sa stai cu curu’n pule, hop si el cu un #metoo.

  Nu trebuie decat sa te uiti ce isterii a facut la imbecilitatea aia de Cumintenia Pamantului, de ziceai ca afacerea pute, erai direct executat ca tradator de neam si tara 🙂

  Reply
 5. Jordan

  Imi place engleza: ‘I feel compelled to warn young people never to not fall into such traps’. Cu alte cuvinte, nu ratati ocazia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *