Chestii inutile din România: fotograful de eveniment

Dacă vrei să știi sigur că nu vei avea poze de la evenimentul la care ai participat, asigură-te că acolo va fi un fotograf profesionist. Unul de-ăla care are un aparat foto ce face „piuuuu” după fiecare poză, ca și cum și-ar trage răsuflarea cyborgică de cât efort a depus să facă această poză care, sigur, va ieși excepțional. Îți va astupa porii și-ți va scoate din tine animalul misterios despre care ai știut tot timpul că există.

Atâta doar că nu o să vezi pozele alea. Cu cât a evoluat tehnologia, cu atât mai greu vin pozele. Ai zice că le descarcă și le pune undeva rapid, pe un „transfer” sau ceva similar. Nuuu, ele trebuie să stea să dospească undeva pe un card sau un calculator cu zilele, până uiți ce s-a întâmplat, dacă a existat vreodată un fotograf sau acel eveniment. Și, când nu te-aștepți, când chiar nu mai contează, primești 3 poze care ar fi putut la fel de bine să fie făcute cu telefonul.

Dacă mergi la un eveniment organizat de cineva care are și Facebook, slabe șanse să mai vezi pozele vreodată. În mod absolut firesc nu le va pune pe Facebook a doua zi, nici a treia. Poate peste vreo lună și o va face discret, să nu afle lumea . Important e ca, sub nici o formă, să nu promovezi cumva ce s-a întâmplat acolo cu poze. Sigur, sunt și excepții, dar cine-i bagă în seamă pe ratații ăia?

Pozele sunt artă, iar arta nu e pentru toată lumea. 1200 de euro seara, plus protocol. Dar mai am un eveniment, așa că o să întârzii, vă sun eu. O să fie un băiat acolo, de la mine. Factura pe avans v-o trimit acum.

Fraierilor!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

7 thoughts on “Chestii inutile din România: fotograful de eveniment

 1. Malin

  Cine dracu’ da 1200 de euro pe un fotograf la eveniment? Poate vreun primar sau ceva ca nici macar pe aici nu se dau atatia bani unui fotograf. Daca pleaca cu 200 de euro sa zica mersi 😀

  Reply
 2. mihai

  …poate-un topograf, nu un fotograf să ia atâta !…
  E drept, nici topograful nu-ți dă lucrarea mai repede de-o lună, dou[ – deși, într-adevăr, totul e…”tehnologizat” azi.

  Reply
 3. Andrei

  Dacă există fraieri trebuie taxaţi. Mai sunt şi firmele de wedding planning, tot aşa susţin că “its a must”, miresele vor tot ce e mainstream, mirii oricum nu au de ales, că nu e evenimentul lor.

  Reply
 4. Sangeorzan

  Bun post. De plagiatu baschetbalistei nimic, nimic??
  Cand era cu Ponta,nu mai vedeai netul de flegme!Acum, ce sa vezi, tacere mormantala!
  Bai, iti zic io, pula bani de la servicii, ca vine TARICEANU premier si va fute directia!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *