Chestii inedite despre bula de internet în care trăiești!

În caz că nu știați, toți oamenii de pe internet au descoperit acum, când Trump a fost ales președinte, că trăim în bule informaționale și pentru asta e de vină FACEBOOK. Nu e puțin lucru dacă stăm să ne gândim că Facebook este deținut de evreul Zuckerberg, deja planurile sioniștilor sunt pe față.

Nu știu alte națiuni cum sunt, dar națiunea noastră de repetenți a uitat deja romanul interbelic Moromeții, care nu e interbelic dar se petrece în interbelic, pentru că așa e clasificarea la noi, deci în romanul interbelic post-interbelic Moromeții, și ăia trăiau într-o bulă informațională, și-și cam luau informația dintr-o singură sursă.

Moromeții descrie viața unor țărani incompetenți, cu care cumva trebuie să empatizăm întrucât sunt țărani iar țăranii sunt onești. Într-un final toți eșuează.

Țăranii lui Moromete sunt atât de incompetenți încât nu pot da vina pentru rezultatul alegerilor pe care le fac zi de zi pe bula informațională. În roman lipsește un personaj cheie: cel care le-ar scrie în ziarul pe care-l citesc ăia în Poiana lui Iocan cum că ei, de fapt, trăiesc într-o bulă și nu știu ce se petrece în alte sate și orașe și că, orice fac ei, „ceilalți” vor decide pentru ei.

Facebook, circa 1930.

Facebook, circa 1930.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

10 thoughts on “Chestii inedite despre bula de internet în care trăiești!

 1. gogu

  lasa trecutul si evalueaza bula lui kim jong-un.
  sa speram ca se sparge cat mai tarziu. desi sunt si altele care au potential.

  normal ca in tari civilizate nu se manipuleaza, nici nu-si permine nimeni si nici n-ar functiona manipularea….
  e doar teoria …. constipatiei

  Reply
 2. okmniuhb

  am iesit un pic din bula si am vazut cum te-ai facut de cacat la gaudeamus si pe urma pe feisbuc, pe contu fetii aleia, marcica. pe cine crezi ca intereseaza balariile tale cu suhai ala, de umpli de bale wall-ul unui tert? sincer, ieri am auzit de numitul suhai prima data. constat ca n-a baut cerneala la orele de romana, spre deosebire de tine. bine ca scrii carti. analfabetu-le, sa ajuns toti moldoveni din brasov umoristi si scritori.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Deci, cum? L-ai evaluat pe pe Suhai și ai stabilit că e bun iar eu sunt „analfabetu-le” și „sa ajuns”?

   Cred că ai ieșit din bulă și ai observat că lumea e mare și complicată. Și te-ai speriat ca amicul tău Suhai.

   Reply
   1. okmniuhb

    pentru un asa-zis umorist, te prinzi greeeu de tot. uita-te ma la ultima propozitie – e plina de greseli, spre deosebire de restul textului (si nu ma lua ca n-are diacritice, că-mi bag pula în diacriticele tale. NU VREAU să scriu cu diacritice, dar după cum vezi, când vreau, pot. DECI ultima fraza era evident la misto, in afara de “analfabetu-le” si “sa” fara cratima, mai aveai si “scritori”, si “moldoveni” cu un singur i unde trebuia cu doi… dar esti intr-adevar analfabet si nici n-ai sesizat. ce sa mai avem pretentii de umor. inca o chestie: cand se mai umfla muschii pe tine, fii atent ca ai un dezavantaj. lumea stie cum arati tu, dar tu nu stii cum arata unul si altul, si surpriza la o eventuala intalnire ar fi de partea ta.

   2. eftimie Post author

    „uită-te, mă, la ultima propoziței”. Vocativul ;). Asta-i diferența între a fi analfabet real, ca tine, și a nu corecta textul înainte de publicare. Și mai sunt și alte virgule puse aiurea. Nu mă deranjează, doar voiam să-ți arăt lumii cât ești de slab. Tu ești și viteazul ăla care spunea că Cumberbatch nu l-a jucat pe Hawking și ți-am atras atenția că ai internet degeaba.

    În ceea ce privește ultima frază, cum spuneam, lumea reală e complicată.

 3. okmniuhb

  aolioooo :)) deci mai semnalizezi si cand ai mai pus botu’ la trolangeala in trecut. ieftimie, taica, esti irecuperabil. sa scrii carti, bine?

  Reply
  1. eftimie Post author

   Voiam doar să-ți arăt că nu ești slab doar la gramatică, mai ești și fleț pe internet și ai impresia că nu te știe nimeni.

   Reply
 4. jan

  I-ai aratat tu eftimie, i-ai inchis gura cu gramatica, ai câștigat internetul azi. E bine că doar atât ai putut sa ii răspunzi, total politician, evităm substanta și ne luam, de data asta si prost, de ambalaj.
  E clar că a gresit intenționat dar nu de multe ori vezi un gramar Nazi trist ca insistă așa cum o faci tu in asta 3 replyuri.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *