Chestia cu concursul cu balcoane s-a mai făcut, dar în orașe relativ ok

Gabi Firea, primarul țărancă al Bucureștiului, a anunțat un concurs de balcoane și fațade frumoase, ceea ce a stârnit nenumărate mișto-uri pe internet. N-aș zice că e rău, doar că demonstrează cât de ruptă este cu adevărat de realitate și cât de înapoiat este Bucureștiul.

Genul ăsta de concursuri se făceau și prin Brașov, oraș care arată cât de cât normal, pe la finalul primului deceniu al acestui mileniu. Diferența e că pe vremea aia deja funcționau cam toate semafoarele prin oraș, cablurile de pe stâlpi începuseră să dispară, câinii și urșii cam la fel, autobuzele se înnoiseră și tot așa.

Bucureștiul nu este așa, dimpotrivă, e un oraș înapoiat, rămas undeva prin 1998, care pute pe la subraț și are destui de mulți șobolani pe stradă. Ca să continuăm în același spațiu rural, Firea e baba aia rujată pe bot și murdară la cur, venită la horă în sat, care se dă fată mare. Atitudinea administrativă a cucoanei este similară cu cea a primarilor de orașe de-alea falimentare unde străzile sunt șvaițer dar ei fac zilele comunei cu Voltaj și CRBL, genul de lăutari care trăiesc doar din bani de la stat.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Chestia cu concursul cu balcoane s-a mai făcut, dar în orașe relativ ok

  1. K.

    Io am plecat din BV pentru ca slujbacii din administratia locala (fisc, militie, primarie) erea glorios de aroganti. Si inca este. Degeaba merge semafoarele si giratoarele. Iei is ca pe vremea lu’ Caragea.

    Reply
  2. Alex

    Acum am inteles cine e Firea. E invatatoarea/directoarea de la clasele I-IV de la sfrasitul anilor 90. A impopotonat scoala, apoi premiaza cea mai frumoasa clasa si cel mai ingrijit caiet. Da bine pe la serbari si pozeaza intr-un om corect, dar toata lumea stie exact ce parinti ii cara sacose de cadouri. Defileaza cu premiantii, dar mai mult din jumatate dintre elevii din scoala sunt analfabeti functionala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *