Și noi le cerem oamenilor ăstora să aleagă ce e mai bine pentru ei

Pregătirile pentru Paşte au luat o turnură neaşteptată la Iaşi. Sute de oameni s-au înghesuit într-un supermarket să cumpere cozonaci. Aceeaşi agitaţie a fost şi printre rafturile magazinului unde oamenii s-au îmbrâncit ca să îşi umple coşurile. O singură persoană a cumpărat 40 de cozonaci. (Știrea cu video)

Pentru început aș vrea să semnalizez greșeala din text, expresia „turnură neașteptată la Iași”. Nu este nimic neașteptat, sunt atâta înghesuieli acolo la promoții încât nu prea cred că există altfel de formă de a comercializa produse acolo decât cu îmbulzeală și omor.

Apoi, oamenii ăștia sunt disperați pentru cozonac, adică cea mai proastă prăjitură românească, de-aia pe care o pui pe masă să închizi masa. Că dacă pui cipsuri sau alune, alea se mănâncă, lași un cozonac, acolo rămâne. Dar chiar nici asta nu e o problemă, problema e că e vorba de cozonac de Paști. Cât de greu este să faci un cozonac, orice om are căcat și făină în casă, e cea mai simplă prăjitură posibilă în afară de zahăr ars.

Oamenii n-au putut calcula cu câteva zile în avans că poate se termină cozonacii la mall și noi le cerem să aleagă pe ăia care vor conduce țara patru ani.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

8 thoughts on “Și noi le cerem oamenilor ăstora să aleagă ce e mai bine pentru ei

 1. Cosmin

  Cozonacul poate ieși foarte bun dacă știi să îl faci.
  Și e a dracu de greu de făcut, că implică multe acțiuni și depinzi de calitatea ingredientelor. Aia de care zici că o poate face fiștecine e pâine. Aia iese cu făină, apă, sare și drojdie.
  Clar, există cozonaci de tot căcatu, dar când nimerești unul decent, ai să vezi că nu se compară cu pâinoșeniile de le pun unii pe masă la închidere.

  Reply
 2. Mokoy

  Mi-a placut la inceput, ca se avantau pe culoarele magazinului cu strigate de incurajare, de lupta, ca vechii moldoveni in bataliile din vremurile apuse. 🙂

  Reply
 3. mihai

  …totuși, e un progres de la – Biscuiți, moldovenilor ?… – Biscuim, Măria Ta !………………..

  Reply
 4. ba_laura

  “Și noi le cerem oamenilor ăstora să aleagă ce e mai bine pentru ei”
  Mai grav e ca, nederanjandu-ne , ii lasam sa aleaga ce e mai bine si pentru noi.

  Reply
 5. Eugen

  Stai sa vezi, ca pe 27 aprilie se anunta deschiderea unui nou magazin LIDL la Iasi. Tineti aproape! 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *