Ce nu vrea nimeni să observe cu site-ul pro-Trump

Am mai spus de vreo trei-patru ori că ăia care fac site-uri de minciuni o fac pentru bani, nu pentru vreun interes ocult. Aparent oamenii care nu cred în conspirații cu masoni, iluminati și daci cred în conspirații cu „propaganda rusă” și „Trump”. Singurul război de aici este doar între ce religie adoptă proștii, cea catolicismul occidental sau ortodoxia orientală.

Publicația americană inc.com a dezvăluit într-un articol apărut luni, 21 noiembrie, că românul Ovidiu Drobotă (23 de ani) este în spatele unuia dintre site-urile care au publicat știri false în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA, favorizându-l pe candidatul republican Donald Trump.

În România, Drobotă este managerul unuia dintre cele mai cunoscute site-uri conspiraționiste, care publică informații trunchiate sau pur și simplu copiază bucăți de articole din alte surse: Expunere.com. Numele său apare și ca tag de autor al altui site, recentNEWS.ro. (pressone)

Articolul din PressOne e drăguț dar e scris de aceiași oameni cu ochelari de cal care nu înțeleg pe ce lume trăiesc. S-a ignorat exact motivul principal pentru care oamenii fac astfel de site-uri(e pe același articol din inc.com):

“Right now I make like $10,000 a month from [Google] AdSense,” Paul Horner, who makes his living off writing hoax news as satire, told the Washington Post in a recent interview. Horner said he believed his phony headlines, written to punk the far right, may have helped the Trump campaign, an outcome he regrets. “Looking back, instead of hurting the campaign, I think I helped it. And that feels [bad].”

Dobrotă are trafic imens pe site-ul lui, cam 3 milioane de unici pe lună și câștigă mult mai bine din AdSense. N-o face de dragul lui Trump sau al conspirațiilor, o face pentru bani, balta e plină de pește, proști sunt căcălău, de exemplu, 99% din ziariștii români sunt atât de proști încât halesc figurile astea. Aceiași 99% din ziariști români se plâng că nu știu cum să se apere de furatul de știri de la expunere. Și nu știu pentru că-s excepțional de proști, aproape că nu există o categorie profesională unde să existe atât de mulți proști și înfumurați. Mai degrabă găsești un taximetrist sau un DJ deștept decât un ziarist.

Apropo, Google și Facebook au anunțat că vor opri reclamele pe site-uri de genul „Ending the Fed” sau „Expunere” ceea ce ar însemna că vor dispărea în curând. Atâta doar că Google și FB mint, nu cred că or s-o facă, nu-s tâmpiți să-și piardă o sursă de bani. Ca dovadă, pe „Ending the Fed” încă sunt reclame prin Google AdWords.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Ce nu vrea nimeni să observe cu site-ul pro-Trump

 1. Malin

  E fix la fel si cu spamul. Am scris despre spammeri prin 2performant, m-au contactat cei de la 2performant si mi-au promis masuri. N-a mai facut ala spam 2 zile si apoi a revenit cu acelasi cont de afiliat asa ca si daca era sa taie Google macaroana tot se gasesc altii sa tolereze mizeria asta pentru bani.

  Reply
  1. eftimie Post author

   2performant sunt ăia de la profitshare? Că eu am pățit-o cu ăia de la profitshare, care permiteau bannere pe un site de furăciuni deși în TOA-ul lor se jurau că nu fac de-astea. Le-am trimis mail și m-au ignorat.

   Reply
   1. Gabriel

    2performant sunt fostii 2Parale. Macar la ei iti poti aproba manual si individual afiliatii. La profitshare orice cretin din asta cu siteuri de rahat poate afisa remarketingul meu si ma enerveaza la culme.

 2. alex

  Totusi in ce limba publica Drobota asta stirile false? Ca nu cred ca aia cu drept de vot din state stiu toti romana.

  Reply
 3. Dan

  Ai dreptate 99% dintre persoane fac asta pentru bani.
  Si eu am un site cu continut sa zic de calitate low. Totusi merge mai mult spre buzzfeed decat spre expunere.com.
  La inceput am crezut ca e o tampenie, ca astfel de continut nu va prinde niciodata, dar m-am inselat:) pentru ca a explodat atat site-ul cat si pagina de FB.
  Chestiunea e ca jurnalismul din Romania a ajuns atat de jos incat articole de pe site-ul meu apar pe site-urile televiziunilor de stiri.
  Te invarti dupa cum bate vantul, sau trendul, daca azi merge prosteala, pai asta bagi:)

  Reply
 4. Gabi Miron

  Prin țările astea mai sărace, sau cu populația majoritară mai săracă, mulți caută metode să facă „bani pe net” și câte unu mai deștept reușește mai mult decât restul.

  Citisem în urmă cu câteva săptămâni o postare, pe un forum de internet marketing, cu un tip care câștiga câteva sute de dolari pe lună dintr-o metodă din asta dubioasă. Ghici de unde era tipul? Republica Moldova 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *