Ce ar fi mișto să facă Nicușor Dan (dar n-o va face)

Am văzut azi pe pagina abulicului Predoiu un film de la dezbaterea GDS în care Gabriel Liiceanu avea o criză de delir și explica el cum aritmetic candidatul PNL este cel mai bun, cel mai frumos, cel mai bărbierit și cu cel mai mare penis din București. Cam așa:

Și eu tot mă uitam cum nu l-a întrerupt nimeni cu „Domnul Liiceanu, sunteți cumva beat?”. Că ultimele sondaje îl dau pe Pierdoiu la un 8% în timp ce Nicușor e pe la vreo 18%. Cam asta e aritmetica elementară, PNL-ul a depus armele de mult, candidatul lor e varză jumătate din timp, iar restul care mai dorm prin dreapta sunt, vorba aia, semințe.

Așa că ar fi mișto ca Nicușor Dan să se ducă la o întâlnire de-asta cu amețiții ăștia, să bată cu pumnul în masă și să zică: „Bă, e vreunul printre voi doctor în matematică? La facultate serioasă, nu colegiile voastre de siguranță națională. Ăla io, ăla io, șmargu! Despre matematică vorbesc eu”. Și dup-aia l-ar trimite pe Ciprian Ciucu după țigări și când berbecul ăla i le-ar aduce într-un suflet, l-ar lovi cu ele peste față, că el nu fumează. „Am vrut doar să testez dacă ești lingău, nu că nu știam că te-ai pus primul pe listă la PNL, lingăule”.

Dar Nicușor n-ar da niciodată cu pumnul în masă, că și-ar scrânti încheietura și dup-aia nu mai poate să mai facă campanie electorală de la tastatură.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Ce ar fi mișto să facă Nicușor Dan (dar n-o va face)

 1. CID

  Avem noi facultati Eftimie ? Avem niste scoli postliceale botezate pompos facultati,dar cine preda in ele,doamne dumnezeuleeee….
  Cand una din pompozitatile astea va fi in top 300 la facultati atunci da,putem spune ca avem asa ceva. Pana atunci avem un fel de scoli postliceale botezate pompos facultati.
  Avem profesori universitari ? Da,avem,scoliti la facultatea Ciorogarla din Deal ca la aia din vale nu mai erau locuri.As vrea sa vad si eu ca predau niste oameni pe a caror diploma scrie Oxford,Cambridge,Sorbonna etc. ai prins ideea.

  Reply
 2. Mihaela

  Cred ca e o neintelegere a contextului, Liiceanu pare sa se refere (in opinia mea) la propunerea facuta de Predoiu de desemnare a unui candidat unic din partea opozitiei prin retragearea celorlalti cu sanse mai mici. El propunea un sondaj de opinie si promitea ca se va retrage din cursa daca sondajul arata unul cu sanse mai mari. Nicusor dan a refuzat oferta si cred ca despre asta vorbeste Liiceanu, de aceea spune mereu de locul 2, se refera la cel care ar tb sa se retraga dintre ei daca ar iesi pe locul 2 in sondajul de opinie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *