Câteva cuvinte despre investigația RISE Project despre bere

Câteva zeci de mii de semne în care scrii, cu uimire și autoimportanță, că tehnologia de producție a berii a evoluat de la pur și simplu malț cu noroi ca să ne salveze de la dizenterie la un produs recreativ cereale cu enzime și alte chestii.

NICI UN CUVÂNT despre faptul că România este una din singurele țări europene în care este considerat ok să vinzi bere caldă pretinzând că „e rece”.

Momentul ăla în care îți dorești să ai super-puteri să poți smulge podul de la Cernavodă și să-l folosești pentru a pocni pe gură pe toți cei care share-uiesc plini de importanță articolul deși n-au cârâit o dată când chelnerul le-a adus pișat la sticlă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Câteva cuvinte despre investigația RISE Project despre bere

  1. Z3Ro

   Teutonii tampiti nu tin niciun fel de bere la rece in alimentara… Deci vara prima gura de bere rece e dupa o ora …asta daca esti bogat, nu ca mine, si ai congelator

   Reply
 1. Allan

  Off, sa vezi cum e sa te rogi de tanti barmanita sa faca intr-un fel sa iti dea ale-ul rece, ca parca nu l-ai bea cu gheata (cum vezi altii) si ea sa se uite la tine cu o privire blocata “but… but… it’s ale, it’s not supposed to be cold”. DA-MI, FA, BERE RECE, fi-v-ar regatul sa va fie de ras cu ideile voastre. Una din cele mai bune beri ever, dar se serveste “room temperature”. Vara (ma rog, august, cat de cald e la ei). Adica la temperatura la care berea trebuie sa iasa din corp, nu sa intre.
  Si articolul ala.. Daca bei bere “mai ieftina ca apa”, oh well, cam la ce ai vrea sa te astepti? Pe de alta parte, cand am descoperit Zaganul am zis “ba, e altceva!”. De la clinica n-am apucat inca, iar pe ceilalti mici nu-i cunosc. Si de-aia beam eu bere si iarna, era mai buna, mai naturala :))

  Reply
  1. Dorin

   Îți dă “ale”-ul la temperatura camerei ca să poți bea cu plăcere produsul. Nu vrei, cere bere, nu ale.

   “Ale is typically fermented at temperatures between 15 and 24 °C (60 and 75 °F). At temperatures above 24 °C (75 °F) the yeast can produce significant amounts of esters and other secondary flavour and aroma products, and the result is often a beer with slightly “fruity” compounds resembling but not limited to apple, pear, pineapple, banana, plum, cherry, or prune.”

   Reply
 2. enzo

  10-12 grade e temperature room pentru tarile de jos+anglia si ce mai e pe acolo, traditionalii bautori de bere.
  La noi astia asa mai latini putin era pana mai ieri la pret vinul. Bun, rau… dar lumea prefera un vin bun la masa sau la o poveste mai mult decat o bere considerata bautura de palmasi si/sau mahalagii.
  Cei de la Rise au vrut sa zica probabil ca berea din Ro e mai scumpa si mai proasta decat berea din Germania si asta nu e cool deloc.

  Reply
 3. Pozilla

  sa inteleg : ce zic aia e irelevant pentru ca in Romania frigiderele is dulapuri.
  Te molipsesti de la prietenu Dorin?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *