Cămașa în reclamele la bere

Reclamele la bere în România sunt foarte cumințele, e și o zonă sensibilă. Românii fac urât la băutură, în cazul fericit dau muzica tare și se ceartă, în cazul nefericit dau cu toporul în cap și liber la incesturi. Trebuie să promovezi o băutură alcoolică, slab alcoolică dar orișicât, într-un mediu destul de agresiv.

Așa că mai toate reclamele sunt cu un grup de prieteni, de la doi la 15, care beau toți bere împreună și râd. Și se distrează. Și apoi ciocnesc toți deodată berea, născând astfel cel mai idiot obicei la o bere, ăla în care se apucă câte unul să dea noroc cu toți de la masă.

Oamenii din reclame trebuie să pară, la rândul lor, oameni cumsecade. Și cum faci asta? Îl îmbraci într-o cămașă frumos călcată. Sau măcar un tricou polo, cu guler. Cel puțin 50% din participanții la petrecerea din reclamă trebuie să aibă cămașă.

Să luăm exemplul Bergenbier, care s-a poziționat de la început ca o bere pentru prieteni. Iată, chiar zilele acestea au evenimentul ăla cu Zilele Prieteniei.

zilele-prieteniei-baieti

Trei din patru băieți veseli au cămașă. Sau două cămăși și un tricou polo. Dar iată un afiș de anul trecut de la eveniment, cu vedetele invitate. Doi băieți la cămășă iar al treilea, cunoscutul Cheloo, un om fioros, are tricou călcat la dungă!

zilele-prieteniei-iasi-afis-2014

Dar și alte beri promovează prietenia între prieteni, așa cum e normal. Iată, în reclama la Ursus de anul trecut, singurul om fără cămașă se sacrifică, se duce la frigider și ia berile pentru prietenii săi, cel cu cămașă și cel cu tricou polo.

Skol se laudă că are o bere care este 100% malț într-o reclamă în care procentul de bărbați în cămășă se apropie de 90%.

Și că veni vorba de malț, domnul Viorel, specialist malț pentru Golden Brau bea și Ciuc când are ocazia. Dar, niciodată, am zis niciodată, nu este văzut fără cămașă. 100% malț, 100% cămașă.

Ai zice că asta se întâmplă doar la berile premium, unde producătorul vrea să dea impresia că berea lor este pentru domni nu pentru proletari. Dar nu, este la toate berile posibile. Iată-i pe cei doi domni care beau bere la pet Neumarkt și apreciază gustul aspru și amărui. Nu orice fel de cămăși: cămăși călcate!

reclama-neumark

Bonus, compozitorul național Marius Moga, alături de Gabriel Toma, într-o melodie cu mult product placement la Ursus Cooler. Amândoi, regulamentar, la cămașă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Cămașa în reclamele la bere

  1. Dobrică

    Şi ce m¤”#ii ‘mă¤ii nu-ţi convine băăă că beau bere în cămaşă!? (*desface a 5-a sticlă şi purcede în a ciocni cu toţi mesenii)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *