Cafeaua de hotel

Sâmbătă dimineaţă am finalizat un studiu care a durat aproape 12 ani şi s-a extins pe toate meridianele ţării. Eram plecat în căutarea adevărului, la Timişoara, şi, înainte să plec de la hotel, am mai cerut o cafea.

Cafeaua de hotel are acelaşi gust pe tot teritoriul României. Este o cafea specială, care se deosebeşte de cafeaua obişnuită prin faptul că nu are miros de cafea şi nici gust de cafea. Gustul cafelei de hotel este o combinaţie între transpiraţie şi motorină. Este acelaşi peste tot. Apa are un gust diferit la Timişoara sau la Iaşi, cafeaua nu.

O explicaţie oferită de nişte clujeni ar fi că acea cafea este făcută de nişte pitici care fierb şosetele alea ce dispar în maşina de spălat. Fiecare hotel are un pitic de-ăsta uşor retardat care stă pe un scăunel lângă aragaz şi mestecă în cafea strigând peste umăr “imediat e gata” cu o voce găunoasă şi subţire.

Poţi să fii un prosper om de afaceri care-şi duce secretara la Hilton, la Sibiu, o duci în cameră şi umpli cada de şampanie, petale de trandafir, uleiuri de măsline stoarse manual şi apoi să-i dai la buci până-i zboară caviarul dintre măsele, a doua zi dimineaţă vei bea tot o cafea de-aia, urmărit pe ascuns de pitic, care va spune fericit “le place, le place”.

Poate eşti în delegaţie şi ai o şedinţă dimineaţa, trebuie să te pui rapid pe picioare, poate eşti în concediu cu familia, poate eşti moldovean, negru, vietnamez, tapir modificat genetic ca să poată trăi printre oameni, dimineaţa, la hotel, vei bea aceeaşi fiertură de şosete universal valabilă pe tot teritoriul României. Şi să mai zică cineva că ăsta nu este stat naţional şi unitar.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Cafeaua de hotel

 1. trofo

  Da, doar primele trei rânduri de cafea care se fac din același zaț sunt apreciate de clienți… după încep să strâmbe din nas 🙂

  Reply
 2. cotos

  :)) Noroc ca nu beau licoarea magica, insa as putea sa iti povestesc despre un hotel anume si modul lor de a preparea cafeaua….

  Reply
 3. Gheo

  Ca veni vorba de specific romanesc, oare cine nu apreciaza cu adevarat si o telecomanda soioasa, igienizata niciodata.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *