Bucureştiul turistic? De ce nu?

Bucureştiul este perceput, în primul rând, ca o mizerie de oraş. În timp ce noi, provincialii, suntem cumva fascinaţi de capitală, băştinaşii locului descriu oraşul în culori sumbre, cu trafic infernal, distanţe enorme de parcurs, haos şi nervi.

Apoi Bucureştiu e un oraş de care ai nevoie. La fel cum Braşovul e un fel de oraş de rezervă (Băi, s-a stricat Bucureştiul, unde merem? La Braşov moşu’) Bucureştiul e perceput ca o mulţime cu un singur scop, cel administrativ. Aici e guvernul, aici au multinaţionalele sediul principal. Tot ce e pe lângă (baruri, cluburi, spa-uri şi bordeluri) sunt pentru destinderea oamenilor ce lucrează în multinaţionale sau dorm prin ministere.

Ca să n-o mai lungesc aiurea, chiar sunt curios să văd un Bucureşti turistic, de-aia invitaţia făcută de Corina pentru a participa la “PrinBucureştiu Meu” mi s-a părut extrem de binevenită. Aşa că zilele următoare mă voi plimba ca turist prin Bucale, cu un ghid profesionist şi toate alea. Acţiunea este organizată de Blog de Turism iar partenerii evenimentului sunt Paralela45, Hotel Răzvan, Groupon şi LaserMaxx.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Bucureştiul turistic? De ce nu?

 1. Alex Marian

  Aşa e fain, văzut ca turist, doar că tu nu eşti deloc “novice”, ai mai tot fost pe acolo şi nu va fi acelaşi lucru. Cu autobuzele alea descoperite (pe vremea când erau în BV bucureştenii se-ncălţau cu fesu’ 😛 ) e o idee bună. Oricum, îţi urez un tradiţional “have fun!”.

  Reply
 2. meme

  Normal ca este un oras mizer si aglomerat….la semafor e plin de masini cu nr de PH,BR,GR,TR,BV’, iar oamenii din bucuresti,cand se “‘strica” Bucurestiul,mergeau la Cluj si nu la Brasov

  Reply
 3. Violeta

  Bucurestiul este un oras in care nu ai cum sa te plictisesti..frumumos…aglomerat…agitat…stresant..este cu de toate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *