Bookfest și alte manele similare

Există o nouă metodă, experimentală, de luptat cu tumorile canceroase. Se injectează o boală tratabilă în tumoare, gen răceală și gripă, și astfel ea nu mai este „invizibilă” pentru celulele albe, care vin și o nimicesc. Este încă în probe tratamentul ăsta, a funcționat cu ceva succes pe animale, pregătiți-vă pentru titlurile din ziare.

Cam aceeași metodă se poate folosi și în cazul oamenilor de cultură români: le injectezi o boală în ei, să zicem ebola, și mor. Și în felul ăsta se îmbunătățește cultura în România.

Pentru că cineva, la începutul anilor ’90 a avut următoarea idee: „Băă, stați pe scaun? Fiț’ atenți aici, idee, stați pe scaun? Deci, ideea mea e așa: știți magazinele alea de cărți în care nu prea mai intră lumea? Alea din centrul orașului, unde poți să ajungi cu orice? Ei bine, am eu o idee mai bună: hai să facem un târg în altă parte, în afara orașului, unde se ajunge cu greu. Și încă ceva! Dacă tot vin fraierii, să le punem și taxă de intrare, e ca și cum ai intra în librăie pe bani”.

Și-așa s-a născut târgul Gaudeamus, dar nici Bookfestul nu e departe, pentru că și ăsta era cu intrare până acu’ câțiva ani. Anul ăsta a fost făcut la Romexpo, și nici nu știi cât de greu e de ajuns acolo. Pentru că Târgul este la jumătate de kilometru de orice mijloc de transport, ceea ce m-ar enerva dacă aș cumpăra o sacoșă de cărți de-acolo. Și departe de orice loc de relaxat după șoping, cel mai apropiat e berăria H, care ar putea fi decent dacă oamenii nu ar insista să dea muzica tare. Am băut o cafea la botul calului, de la niște manțogari care mi-au spus tot felul de trăznăi despre cafea, de la faptul că cafeaua normală se numește americană (În București, pentru numele lui Cthulhu, în Bucureștiul de cafegii să spui asta!!!) până la faptul că ristretto nu este o otravă jenantă italienească ci ceva bun.

Dubioasă inițiativă, de ce naiba n-ai putea organiza așa ceva la un mall cinstit din centru, unde pot ajunge oamenii și au și unde bea o berică, o cafeluță. Pentru că suntem culturiști români, de-aia.

Și Dorin a fost la Bookfest, dar el e nemulțumit de altele.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *