Bizarro Metrorex

Modul de organizare al Metrorex trebuie predat în școli pentru că am impresia că cineva de-acolo, din conducere, a reușit să atingă Nirvana imbecililor. Ok, să exemplificăm.

Metrorex au înlocuit turnicheții de la metrou cu niște uși batante, cu geamuri transparente, care permit chiar și unei grase lente să treacă fără să plătească alături de prietena ei mai bogată, cu cartelă de metrou. Cartela se bagă invers în aparat, față de până acum, pentru că…, nu există o explicație. Ai zice că e prostie, dar cred că e mult mai mult de atât. Prostia presupune un fel de lipsă de intenție, aici e vorba de ceva gândit cu premeditare așa.

Metrorex nu e la prima chestie de acest gen. Indicațiile din stații sunt făcute sub îndrumarea unui retardat mintal, a vândut cartele încălcând legile fiscale și a început să repare/monteze automate de bilete abia după ce ministrul Justiției a fost invitat să sară turnicheții dacă nu-și poate cumpăra seara tichet.

Ultima chestie pe care am observat-o, după ce au montat ușile batante, e că au setat intrările și ieșirile invers. În stația pe unde mai umblu eu, Apărătorii Patriei, trebuie să faci un ocol și când intri și când ieși, cel mai mare flux de călători fiind ăia care pleacă spre Pipera (Unirii, Victoriei etc) și ăia care vin dinspre Pipera. Cam ca în schema de mai jos.

Faza e că această cruciadă împotriva bunului simț nu s-a încheiat încă. Peste câteva luni Metrorex va trebui să tipărească o serie nouă de cartele și, probabil, va rezolva problema cu săgeata aia. Adică, după ce am învățat pe toată lumea să pună săgeata invers, acum vor trebui s-o facă normal. Asta dacă nu se va găsi o metodă nouă de pus cartela în aparat, cât mai neintuitiv cu putință. Bizarro-șeful de la Metrorex are o reputație de imbecil galactic de apărat.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

3 thoughts on “Bizarro Metrorex

 1. Daniel

  Cred ca totusi vor introduce cartele contactless, si nu cu banda magnetica, astfel incat nu va mai exista dilema cu sageata.

  Reply
 2. Cosmin

  Si eu locuiesc la Aparatorii Patriei. La fel de uimit am fost atunci cand am vazut cum au programat portile. Intr-adevar fluxul mare de calatori care vine/pleaca spre Pipera se loveste dupa urcarea scarilor de la peron de porti pentru celalat sens de acces. Singurul motiv pentru care cred ca le tin asa e ca sa respecte sensul de mers(pe partea dreapta a tunelului, insa tot nu are vreun efect semnificativ(tot se incruciseaza caile catre peroanele cele mai aglomerate) insa acum se intampla asta inainte de turnicheti, nu dupa. Statia e gresit proiectata pentru mersul pe dreapta la Aparatorii Patriei.

  Reply
 3. Danyzus

  Eu nu inteleg de ce n-au pus niste geamuri mai inalte la portile batante, astfel incat sa nu devina romanul expert la “sarit gardul”. Punctele de prindere sunt foarte sus, deci puteau pune lejer niste geamuri mai inalte. Eu le-as fi pus si ascutite pe interior, sau macar le ungeam cu vaselina, sa nu le treaca prin cap sa intre cate doi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *