Banalitatea răului românesc. Azi, Bacău

În comuna sa natală, Poplana, tânărul Paul Toderașc era cunoscut ca un băiat nu tocmai cumsecade. De exemplu, avea trei amenzi pentru scandal neplătite, a fost prins odată că a furat 15 lei din cutia milei și încă ceva. A dezgropat o babă moartă și violat-o, deși nu știu dacă se mai pune viol din moment ce respectiva nu a protestat deloc. Pentru una din faptele astea a fost condamnat la 18 luni de pușcărie – cu suspendare, și obligat să facă muncă în folosul comunității la un cămin de bătrâni. Ca idee, omul a contestat sentința în instanță. (sursa)

Zilele trecute, când lucra ca ajutor la un cioban din zonă, a decis să-l ucidă pe acesta, să-l jefuiască și să-i dea foc la casă și a și făcut toate astea. După ispravă s-a dus la cârciumă și a dat de băut la niște prieteni și s-a lăudat cu fapta.

A fost prins azi în Vaslui, unde ceruse probabil azil politic. Presupun că mai ia vreo 6 luni cu suspendare.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Banalitatea răului românesc. Azi, Bacău

 1. Manu

  Și uite așa cum alții vor face la fel. Măcar știi că dacă tot este să îți faci dreptate singur, măcar nu vei avea probleme mari cu justiția :))

  Reply
  1. eftimie Post author

   Corect, am recepționat eu greșit pentru că am citit articolul în Adevărul unde era trecut la Bistrița.

   Reply
 2. mihai

  …Am promis că mai dau link-uri (deci…citez :)))…
  Există ţări şi momente în istorie când legile guvernanţilor sunt depăşite de realităţi iar eficienţa grupărilor de tip mafiot pare imposibil de înfrânt prin eficienţa Legii. Momente când corupţia (în special cea din rândul politicienilor !) atinge cote inimaginabile. Când clica de la conducerea unui partid (aproape unic : opoziție bleagă, societate civilă uzată) face tot ce vrea, fără să dea socoteală… Când, în schimbul unor sume de bani, a unor bunuri, sau favoruri, sau relații – avocaţii, judecătorii, procurorii, medicii sau poliţiştii fac scăpat aproape orice răufăcător : probele incriminatoare dispar, martorii îşi retrag mărturiile, iar cei care ajung în spatele gratiilor sunt eliberaţi din cauza unor „grave probleme de sănătate”, ori pentru „bună purtare”, sau pentru că pedepsele sunt mult prea mici faţă de faptele comise.

  Reply
 3. Departamentul de Erata

  E nebun omul. Poti sa ii dai si inchisoare pe viata. Daca va avea un cutit, il va baga intr-un om. Discutia despre cat de lunga sau de scurta e puscaria e inutila. Trebuie tinut in spital / sanatoriu, nu in puscarie.

  E bine ca si Romania se raliaza la prosteala “tough on crime” cu care au venit alde Blair si Reagan secolul trecut. Cine stie, in curand baga si apa in piscina.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *