Atitudinea corectă față de manțogăriile celor de la dexonline

Ați văzut, ați auzit, cică oamenii din spatele mamutului media dexonline au modificat câteva ore niște definiții din dicționar ca să-i troleze pe șnapanii care voiau să copieze în timpul examenului. Trei definiții au fost schimbate, la „pretutindeni”, „zări” și „felonie”.

Primele două au picat la simularea de bac, a treia într-un text al lui Pleșu, ceea ce explică și ce fel de cititori are Pleșul.

Evident că mișcarea a fost taxată de centaurii prostiei, printre ei remarcându-se analfabetul de Rogozanu, un om atât de prost încât am impresia că este creat într-un laborator al unui savant nebun care a vrut să creeze prostie artificială. A, și v-am spus că e analfabet, da, săracu’ e analfabet.

Problema lui dexonline e că e făcut de privați pentru că institutul de senilitate și lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti, cel care editează DEX-ul, nu are așa ceva. Plătim din bani publici adunătura aia de enți care veghează asupra limbii române așa cum se vorbea ea prin 1960 ca să doarmă în front și să atenționeze CNA-ul că pe la TV se spune „treișpe” în loc de „treisprezece”.

Așa că singura resursă de tip dictionar cât de cât decentă e asta, e ok, e făcută pe bază de voluntariat, e privată și e și gratis. Da, e gratis. Până și cimpanzeii știu că nimic nu este gratis, ceea ce-i pune undeva deasupra comuniștilor.

De-aia m-am gândit că, între două înjurături la adresa cercopitecilor care-s nemulțumiți de ce a făcut o organizație privată să mai fac și asta, chestie ce v-o recomand și vouă, fiecare după posibilități că nu-i taxă obligatorie. Link direct.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

5 thoughts on “Atitudinea corectă față de manțogăriile celor de la dexonline

 1. Cosmin

  E singura sursa. Celelalte sunt copii palide.
  Dexonline pun la dispozitie baza de date si o poate descarca oricine.

  Reply
 2. Băra

  Cel mai îngrijorător mi se pare faptul că există și au existat oameni care să-l plătească pe Rogozanu pentru a scrie, cumva validându-i prostia abisală și analfabetismul. Și tocmai pentru a reduce posibilitatea apariției unor epigoni de ai lui Rogozanu, nu e deloc OK să spui „treișpe” și „ministerul care-l conduc eu” la TV.

  Reply
 3. golan

  Ai grija la rata de conversie a celor de la paypal. Nu mai stiu daca este de actualitate, dar la un moment dat iti afisau ce vezi acolo, dar luau mai multi bani din cont, diferenta fiind reprezentata de cursul lor de schimb (mai dezavantajos decat cel al bancii si justificau prin faptul ca pretul afisat era doar o estimare).

  Alternativele sunt sa platesti doar in moneda in care ai contul/cardul bancar (cel mai simplu) sau sa dai click pe linkul care iti permite sa specifici rata de conversie (in ecranul cu detaliile tranzactiei) sau sa gasesti in setari acelasi lucru si sa platesti in moneda afisata de magazin (si daca nu coincide cu moneda contului asociat cardului, atunci banca va face conversia si accepti rata lor).

  Mi s-a parut destul de jegoasa chestia pe care o faceau cei de la paypal si intre timp au fost linistiti cu niste amenzi, dar solutia lor este sa-ti ofere o optiune destul de ascunsa si nici nu te avertizeaza ce presupune o optiune sau cealalta.

  Reply
 4. Closed

  Aia-i, au devenit oamenii mai sensibili decat un preput dupa ejaculare. Si nu asa, da’ atat de sensibili incat nu numai ca-i deranjeaza ciorba lor, da’ ii deranjeaza orice ciorba, indiferent daca au sau nu vreo tangenta cu omul ala. Sa-ti faci cea mai detasata de lume ciorba, cu banii tai, cu legumele tale, crescute cu apa din fantana pe care ai sapat-o singur, si tot se gaseste cineva sa fie ofuscat c-ai pus rosii si n-ai pus morcovi sau ceva. Si nu ca ofuscat, dar atat de ofuscat de zici ca i te-ai pisat in ciorba lui din mosi-stramosi. Pentru ca face rau societatii, pentru ca nu ne gandim la copii, pentru ca vaccinurile, homosexualii, refugiatii si Soros. Ajung sa-mi doresc sa fac o masina a timpului, sa ma intorc la momentul in care-am fost vaccinat si sa-l opresc pe Soros sa ma vaccineze pentru ca vaccinurile produc autism in ciorba.

  Nici nu mai stiu despre ce vorbeam, da’ sigur e nasol si dacii l-au inventat inainte.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *