Te amesteci cu porcii…

Demult, în vremurile în care fosta nevastă încă mai avea speranțe că sunt un om bun și nu o lichea, a zis să-mi susțină și pasiunile imbecile și a luat niște bilete să mergem și noi la meci, la Brașov.

Jucau ai noștri cu Dinamo – echipa securității, iar stadionul de la Brașov e frumușel, vezi bine terenul chiar și din capătul tribunei. Semințele sunt interzise pe stadionul de la Brașov, ca să poți să cumperi floricele cu 10 lei punga (asta era acu vreo 5 ani) și alte prostii. Toată repriza I am stat în fața unui pitic care l-a înjurat non-stop pe Torje: că e mic, că e prost, că a futut-o pe soră-sa și pe maică-sa și pe pretenă-sa. A urlat 45 de minute încontinuu numai împotriva lui Torje (dinamovistul a fost cel mai bun de pe teren, a dat și pasa de gol). În fața noastră, un alt „suporter” l-a înjurat non-stop pe stewart. Cu ură. Nu-l interesa deloc meciul, pur și simplu voia să înjure pe cineva. La pauză a fost luat și bumbăcit bine de ăia de la pază, m-am bucurat nespus.

Am fost și la alte meciuri, la unul cu Petrolul aveam unul negru ca noaptea lângă mine care urla „muie la țigani, moarte țiganilor”. La meciurile cu Bacăul se striga „moldoveni, muie moldoveni” de către galeria brașoveană, pentru că dacă ești brașovean și nu urăști ca un animal bolnav moldovenii, nu ești om. Oraș de venetici și fii de slugi, eu îi recunosc ușor, că sunt jumate moldovean, jumate brașovean, ca un Lenny Kravitz al eșecului.

Da’ am zis că-s brașovenii căcănari, zic hai, să nu mă fac de căcat față de soție, o iau să vedem un meci în Ghencea, juca Steaua în cupe europene. Și-acum îi țin minte pe rahații ăia doi, MM și Argăseală, cum ziceau că vor fi condiții de meciuri europene pe stadion. Aveam bilet la tribuna I, cu loc și toate alea. Am venit de la Brașov, am parcat cu frică printre blocurile din București, că pula parcare, ne-am dus la stadion să vedem că nu putem intra unde sunt locurile noastre. „De ce? – S-au ocupat – Cum s-au ocupat bre, am locuri rezervate – S-au ocupat”. Am văzut meciul din picioare, de undeva pe lângă tabelă. Muie MM, sper să-ți facă curul țeavă ăia în pușcărie. Nici nu știi cât mă bucur, cârnatule!

Și-atunci am zis că nu mai are rost să mă duc să mai văd un meci pe stadion. Dau niște bani să fiu tratat ca un animal și să fiu înconjurat de tot felul de psihopați neiubiți de mame care nu vor decât să urle și să se bată cu cineva. Faceți, mă, borș, adunați animalele acolo și bateți-vă până muriți toți.

Ca să înțelegeți cât de bolnavă e lumea care merge la stadion (în fine, ăia 50% care fac experiența jenantă) citiți cu atenție de câte ori suporterii spun că au fost provocați de firma de pază/jandarmi să sară la bătaie. Asta e explicația pe care o oferă și un violator: n-am vrut să o fut onorată insanță, da umbla provocator. E, practic, vina ei.

Și nu explicația cu „pe stadion mergi și oameni decenți” nu funcționează. Amestec o linguriță de căcat cu un borcan de frișcă, mai mănânci dup-aia?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Te amesteci cu porcii…

 1. enzo

  Ungaria – Debrecen, stadion nou, facut cu bani iEuropeni.
  Meci inaugural – ungaria – Danemarca, bilete moca de la multinationala.
  S-au scandat de toate de la romanii is tigani pana la ardealul e al nostru, etc etc.
  Cel mai civilizat meci la care am fost tot intamplator a fost Timisoara – Steaua.
  Mi-a placut in special cum au strigat in cor vre-o 15 mii de oameni : Anghelini sugi pula!

  Reply
 2. Cristi

  La un meci pe Ghencea tribuna I: un om normal cu prietena își găsește locurile ocupate de niște melteni si le spune ca sunt locurile lui. Meltenii ii dau replica: unde plm te crezi aici, la teatru? A plecat omu.
  Cam asta e nivelul stadioanelor de la noi

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *