Cum au ajuns bubulii la putere în Franța

Informația asta mi-a parvenit de la maiorul Laurențiu Cremene de la știți-voi-ce. Rătăceam pe internet când am descoperit o analiză a chelului și analistului politic Cozmin Gușă. Redau un citat relevant.

„Certitudinile sunt clare: domnul Macron nu va ieşi dintre anumită logică a elitei financiare care l-a impus la conducerea Franţei şi nici nu are această posibilitate, asta din punct de vedere profesional. Din punct de vedere personal nu avem cum să nu ne întrebăm, pentru că cel puţin geopoliticienii operează cu astfel de detalii, legat de cariera, calificarea, viaţa, căsnicia domnului Macron. Gesturile dânsului nu vor fi gesturi comune pentru majoritatea populaţiei întrucât nici gesturile vieţii sale nu sunt unele comune, nu găseşti un om la acest nivel care să fie căsătorit cu profesoara sa mai în vârstă cu 24 de ani şi nici care să urce atât de uşor treptele profesionale prin prisma apartenenţei la unele cercuri oculte ale unor oameni care l-au sprijinit” – sursa.

Deci e clar că grupul Bergenbier l-a impus pe dl. Macron acolo sau nu? Dacă nu, verificați fluierul.ro, acolo Gușă este lăudat că a spus adevărul fără rușine. Cât privește viața personală a lui Macron el, ca geopolitician, că de la începutul paragrafului s-a metamorfozat și în asta, nu are cum să nu se mire că ăla e cu o femeie mai bătrână decât el cu 24 de ani. Aici e pusă la grea încercare cultura generală a geopoliticianului, e suficient să te uiți un pic la liderii de stat să vezi că asta e doar o mică excentricitate pe lângă ce fac ăștia în general. Precedentul lui Macron avea frizer personal 24 din 24 plătit cu 10.000 de euro pe lună și nu ieșea nicăieri fără să i se facă freza înainte, cred că se încadrează la „gesturile vieţii sale nu sunt unele comune”, sau ăla dinaintea lui a divorțat imediat ce-a ajuns președinte și și-a tras o bunăciune. Ca să nu readucem aminte că fostul președinte al țării NATO România avea nevastă o dronă și o altă femeie foarte apropiată care avea acces la secrete de stat. Zic că să ai nevasta cu 24 de ani mai bătrână și să fie profesoară e ceva lejer pe lângă ce practică de obicei liderii de state.

Dar, stai, că de fapt trebuie să-l judecăm pe Macron „prin prisma apartenenţei la unele cercuri oculte ale unor oameni”, genul de informație aprobată cu aplauze de toată de stupid-press de pe internet, alea, site-urile de daci, antivacciniști și masoni malefici.

Că dacă e adevărat ce crede Gușă – cum zice el, „e o certitudine” – înseamnă că avem o problemă, iar maiorul Cremene e cam bătrân, de Ursu mai bine nu vorbim iar Varain a ajuns la bătrânețe să joace în alte cărți drept comic-relief. Mai e cineva la Octogon, acolo, se-aude?

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

6 thoughts on “Cum au ajuns bubulii la putere în Franța

 1. Razvan-Dorel CIOARGA

  Tare articolul!

  Mi-au placut toate referintele tale (le-am si inteles, desigur).

  Sunt curios sa mai citesc prin comentariile viitoare, sa mai cunosc oameni cu care sa impartasesc cunostintele din Octogon.

  Reply
 2. Sabotor

  mai e Batranul. ala parca ajunsese sa traga sforile dintr-o pestera din Carpati.

  Reply
 3. Oedip

  eu ma duc repejor la balamuc. e clar ca sunt dus cu capu’ din moment ce mi se pare ceva patologic in a fi casatorit cu o femeie cu 24 de ani mai in varsta. Care este si prima (politically correct e sa adaugam “si singura”) femeie din viata ta. Care are copii (3) de varsta ta. Si care e de-o seama cu ma-ta.
  Care avea 39 de ani cand tu ai cunoscut-o la 15. Si esti in continuare cu ea la 39 de anisori ai tai si 64 ai ei. Care cand se marita si avea copii tu erai la grupa mijlocie in gradinita.
  Poate-l intrebam si pe Freud despre asta…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *