Am aflat de ce sunt așa intenși oamenii în reclamele la Horbach

Singurul motiv pentru care mă duc la Hornbach e că e aproape și, totuși, nu e atât de prost ca Leroy Merlin. Deci, aveam de mai dat o mână de vopsea pe un perete dar se terminase vopseaua. Zic să mă duc din nou la Hornbach să mai iau o gălețică. La raionul de vopseluri îl întrerup pe gagiul de-acolo din numărul de stand-up excelent pe care-l executa (Heyyyy, Comedy Central, nu știți unde să căutați, era la fel de bun ca Costel) și-i explic exact ce nuanță de culoare vreau. Zice că nuanța aia nu există.

Mai vine un băiat, le zic că exact de la ei am cumpărat văpseaua, le arăt și raftul, le arăt vopseluri similare zic, bre, dacă n-aveți puteți s-o amestecați aici, că de-aia aveți stația asta. Zic că pot, în principiu, dar nu culoarea aia că nu există, o să iasă altă nuanță. Chestia asta deranjează doar pe oamenii cu ochi, când ai peretele în două nuanțe diferite. Îi întreb când exact au fost țepari, când mi-au vândut prima oară vopseaua sau acum când zic că ea nu există. Apropo, nu e Policolor, am zis să fiu mai deștept și să iau marca proprie Horbach, ceva numit „style”.

Aparent cuvântul „țepar” îi mobilizează pe hornbaci care se duc și reușesc să-mi obțină o găleată cu vopsea. Cu mențiunea că e printre ultimele, că nu se mai face, că nu se vinde etc etc. Aș vrea să discut cu ei să-i întreb de ce ar pune la vânzare o vopsea cu o nuanță ce nu există și nu poate fi replicată și de ce nu spun nimănui că s-ar putea să nu mai existe aia, dar renunț. Mi-am adus aminte că tot acolo un meșter de raion mi-a spus că nu există un anumit tip de furtun pe care-l cumpărasem chiar de la ei, mi-am adus aminte cum la raionul Acvaristică se găsesc sau nu se găsesc lucruri și lumea e amnezică de la o săptămână la alta și că prizele de la Electrice ori nu funcționează (ălea cu timer) ori sunt proaste (ălea Schneider). A, sau halucinata discuție purtată cu doamna de la raionul de închiriat meșteri (aveau și oferta asta la un moment dat, nu știu dacă mai e) unde foarte scump puteai să-ți iei ori instalator, ori faianațar, dar în niciun caz o echipă formată din ambii în cazul extrem de rar întâlnit în care vrei să repari o țeavă în fucking baie și să aranjezi faianța la loc!

Și-am înțeles reclamele alea cu „Hai, fruntea sus, continuă treaba”. Că așa trebuie să faci, după ce ești dărâmat de amabilitatea incompententă a magazinului fake de bricolaj „Horbach” ridici fruntea și te duci la Dedeman sau alte magazine de acest gen reale.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Am aflat de ce sunt așa intenși oamenii în reclamele la Horbach

 1. Haivas

  TOATE sunt praf! Schimbă Hornbachul sau magazinul. Pățești asta (să ți se pară extrem de prost) când mergi prea des într-unul singur! Mai diversifici defectele și viața e mai frumoasă!

  Reply
 2. Alexandra

  La Dedeman, un individ insista ca ei nu au hote de 50cm pe stoc in magazin, au doar de 60, desi noi incercam sa ii explicam ca intr-o cutie de 53 x 54 nu are cum sa fie o hota de 60.
  Toate’s la fel, vorba cantecului.

  Reply
 3. Robert

  am fost la inceputul lui octombrie sa caut ceva “scule” de ingrijit un bonzai, in locul unde ar trebui sa gasesc asa ceva erau deja ornamente de Craciun si angajatii se uitau unul la altul cand am intrebat unde sunt chestiile pentru bonzai …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *