Adeverințele de Bac nu sunt valabile în străinătate

Candidaţii care au promovat bacalaureatul anul acesta vor primi adeverinţe, în locul diplomelor pe care Ministerul Educaţiei intenţionează să le tipărească la Imprimeria Naţională, după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a promis că aceste adeverințe vor fi valabile și în străinătate.

Ceea ce nu este adevărat, pentru că în alte țări nu orice clown poate să ajungă ministru și pentru că ălora nu le pasă că noi suntem hoți.

„Fetița mea, ca să intre în posesia bursei DAAD (așa se numește bursa acordată de statul german – n.r.) trebuia să fi acceptată de o Universitate din Germania. Termenul de depunere a actelor era 15 iulie, iar înscrierea se face online, atât pentru germani, cat si pentru străini. Ea urmeaza sa trimita actele pana pe 31 iulie, ca inscrierea sa fie completa. Deocamdata, am completat un formular si am trimis copia dupa adeverinta de promovare a examenului de Bacalaureat. Aceasta trebuia sa tina loc de diplomă, după cum s-a spus de către minister. Noi am luat legatura cu reprezentatul DAAD din România și echipa care face inscrierile in Germania. Ni s-a transmis să așteptăm, că la Bonn se discută și urmează să se ia o hotarare dacă se iau sau nu in considerare adeverintele. În fapt, actele diverselor persoane care doresc să invete in Germania, trebuie sa fi conforme cu niște reguli pe care ei le publică pe un site (anabis). Cei care se ocupă de inscriere ne-au transmis ceva de genul că nu se poate face schimbarea regulilor în timpul procesului de inscriere”, a declarat pentru newsbv.ro Radu Velicu, tatăl Andreei, profesor universitar la Universitatea Transilvania.

Asta nu dovedește decât că absolvenții de liceu sunt total nepregătiți pentru viață: în mod normal ar fi trebuit să falsifice o diplomă și să-și vadă de treabă. Ce naiba, n-au învățat nimic de la Victor Ponta? Sacrificiul său a fost în zadar!

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Adeverințele de Bac nu sunt valabile în străinătate

 1. jiji

  pe langa faptu ca se caca pe ei degeaba astia…adeverintele sunt valabile absolut oriunde si ministerul educatiei a facut toate demersurile in acest sens…eu mi-as pune o alta intrebare: oare cati din cei care pleaca cu diverse “burse” in diverse tari sunt copii de profesori? As fi mega curios de o asemenea statistica. Sa vedem cum trag sforile profesorii sa isi trimita odraslele in diverse locuri…poate in dauna unor copii care ar merita mai mult.

  Reply
  1. eva

   Îți dai seama ce de pile au profesorii români pe la universitățile străine de reușesc să își trimită copiii acolo?
   Fyi, bursele le oferă statul în care studiază, nu statul român.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *