Absenteismul tău la vot nu valorează nimic

Este o campanie pe internet și prin alte părți ca de alegerile ăstea europarlamentare să nu votăm pe nimeni, să nu ne ducem la vot și să protestăm în stradă. Să le arătăm gorobeților că nu ne place de ei.

Mișto dar, ca orice campanie de genul ăsta, inutilă. Pentru că, din punctul de vedere al politicianului, absenteismul tău nu valorează nimic. Cum dovedești că te-ai fi dus la vot dacă era unul bun? Cu ce? Valorezi în ochii politicianului cât un vot, de ce ai renunța și la atâta lucru?

Dimpotrivă, îi avantajezi: trebuie să plătească mai puțini țigani/țărani retardați pentru a ajunge la cașcaval. Scandalul din stradă nu-i afectează deloc, dimpotrivă, îi bucură. Cât stai în stradă nu stai în bibliotecă, să mai citești câte ceva.

Pe de altă parte, o prezență masivă la vot, chiar și cu voturi anulate, aia e o treabă. Dacă ar fi un milion de voturi anulate, e o chestie. Îi sclipesc ochii bulangiului. Arăți că există un milion de voturi care ar putea fi date cuiva, doar că nu i le dai lui. Dai încredere celor care ar vrea să candideze dar nu au curaj, că cine i-ar vota?

Eu tura asta îl votez pe Capsali. Nu neapărat că-s de acord cu ideile lui, nu cu toate, dar măcar e sincer. Crezi că Stolojan, primul cyborg comunist, nu urăște homosexualii? O, ba da, dar face pe nebunul. Stolojan e mai misogin decât Capsali singura diferență e că are exercițiul minciunii. Sau Daciana Sârbu? Sau, doamne apără și păzește, Maria Grapini. Ia întreab-o pe ea de homosexuali, să vedem ce părere are.

Fac și eu ca fratele George, nu-s plătit de Capsali, nu l-am văzut în viața mea și nici măcar nu cred că ne-am înțelege foarte bine. Eu îmi permit să fac glume cu Iisus, cred că el mai degrabă s-ar arunca în fața metroului decât să o facă.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Absenteismul tău la vot nu valorează nimic

  1. Roxana

    Eu nu votez cu Capsali. Nu de alta, dar nu sunt de acord cu anti-avortiștii care susțin că fac totul de dragul familiei. Și sinceritatea e o chestie fascinantă: faptul că ești sincer nu înseamnă că nu ești tiran.

    Reply
  2. Yamasha

    Si daca nu stie sa minta, invata! Asta e primul lucru pe care il face inainte sa iasa la TV. Isi pregateste discursul in zone mai putin populate, in locuri mici in care iau contact cu cativa oameni, apoi ies la TV si invata tot mai mult sa minta!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *