Absența sceptrului la Dragnea mă pune pe gânduri

Să fiu în locul lui Liviu Dragnea aș refuza orice fel de interviu, pe stradă, la sediu sau într-o emisiune televizată dacă interlocutorul nu se referă la mine drept „excelența sa Liviu Dragnea” și nu mi se adresează cu „sire”. Sigur, la început o să fie un pic de supărare, câteva ore, până cineva își va călca pe inimă și, de dragul de a mă avea pe mine, Dragnea – șeful României – în emisiune va face asta. Ar putea fi Ciutacu, care e genul ăla de lingău, sau Gâdea, care e exact genul ăla de lingău.

Iar asta ar fi doar prima fază a planului meu. După un timp voi cere să dau interviuri doar de pe un jilț aurit, cam ca Becali, dar voi cere să mi se aducă jilțul în studio. Și voi cere să am un paj în spatele meu, cu o halebardă în mână. Jilțul îmi va fi oferit de Casa Regală, care e un fel de accesoriu de stat, vreau să scrie pe generic la final „jilțul a fost oferit de Casa Regală a României, furnizor exclusiv”. Asta doar ca să crape Gigi Becali de nervi.

Câteva săptămâni mai încolo voi cere să nu mi se adreseze nici o întrebare directă. Voi merge în emisiuni cu un logofăt personal, moderatorul va adresa întrebarea lui, acesta îmi va șopti la ureche iar eu îi voi spune logofătului tot cu o voce scăzută ce și cum. Abia atunci acesta va spune mai departe „monseniorul nu dorește reducerea TVA anul acesta”.

Sigur, pe internet va fi isterie. Sper doar că oamenii să fie atât de nervoși cât să scrie numai cu CAPS LOCK. Memele vor fi numeroase, acide și pline de umor. Articolele vitrolante, dar doar la Guran și Tolontan pentru că la Vlad Petreanu mă aștept la un articol în linia sa din ultima vreme: atât de deprimant încât, dacă l-ar citi un emo ar renunța imediat la tăiat venele, s-ar spăla pe față, ar ieși din casă și și-ar găsi un loc de muncă spunând „băi, viața e frumoasă, totuși, măcar nu sunt atât de deprimat ca Vlad Petreanu”.

M-aștept și la liderul PNL, Raluca Turcan, să ia poziții ferme. Sunt convins că va apărea într-o conferință de presă cu moș Dănăilă declarând „l-am adus pe domnul Dănăilă aici să demonstrez că știu cum arată un vârstnic și să spunem, ferm, că nu sutem de acord cu atitudinea domnului Dragnea. Vom depune o moțiune în parlament prin care îi vom cere, deopotrivă, demisia din funcția de președinte PSD dar și mărirea tuturor pensiilor cu 50%”.

Fără îndoială că cei mai enervați vor fi monarhiștii, că lor le plac măscărelile astea, atâta timp cât le face unul de-al lor. Hrănit energetic cu accesele de turbare ale poporului voi cere o canapea romană, să stau tolănit pe ea în timp ce mănânc struguri, ca Cezar și voi solicita ca în loc de pauză publicitară la emisiune să mi se aducă cufere cu comori din îndepărtatul orient: mătăsuri fine, ceramici valoroase, bijuterii. Voi alege un sceptru de aur cu nestemate și-l voi folosi pentru a da indicații în ședința de guvern.

Ajuns la limita de sus a turbării poporul își va reîntoarce fața spășită spre Theodor Paleologu și-l vor întreba: „Boierule, luminăția ta, ce să facem cu acest ipochiment, sfătuiește-ne și pe noi, mojicii”. Iar Paleologu va trage adânc din pipa sa, își va aranja papionul nobiliar și va răspunde simplu: „NU”.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

4 thoughts on “Absența sceptrului la Dragnea mă pune pe gânduri

  1. Barbu Camelia

    Intr-adevar, mustatii aceleia ii lipsesc sceptrul si jiltul. Va roooog, nu ii dati idei! S-ar putea sa le ia in considerare.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *