100 de glume pe zi

Stand-up-ist și vedetă radio, Sergiu Floroaia a anunțat recent că va încerca să producă vreme de 10 zile un volum de 1000 de glume, adică aproape 100 de glume pe zi. Pe scurt, zice cam așa:

La majoritatea late-night show-urile de afară, writerii care scriu monologul trebuie să producă zeci de glume în fiecare zi (40-60 de glume). Apoi se adună glumele de la toți cei care se ocupă de monolog (4-6 oameni) și head writer-ul face o selecție de probabil 20-30 (…) Eu vreau să scriu mai mult de atât. Vreau să scriu 1000 de glume în următoarele 10 zile. Ceva ce nu cred că a mai încercat cineva de la noi până acum (…) Recordul meu personal este 80 de glume, dar asta a fost o singură dată. Acum provocarea mare este și numărul (100 de glume), dar și constanța (în fiecare zi timp de 10 zile). [articol complet]

Stăteam cu colegul Vasile de vorbă, ca doi pălmași ai umorului care nu ne-am propus chestii de asemenea magnitudine și ne-am gândit cu invidie că, dacă reușește, va fi un record aproape imposibil de bătut. Plus că nu văd pe nimeni care să încerce s-o facă. Și, totuși…

Există o metodă și mai bună să faci foarte multe glume: tragi aer în piept și nu-l mai scoți afară decât dacă iese o glumă. Cam 15 glume pe minut, 900 pe oră și, dacă mai mănânci, bei, fumezi, chinui o gagică, să zicem că ieșim la vreo 5000 de glume pe zi. Bine, să ne înțelegem, nu toate aceste glume vor fi bune, avem noroc dacă ies vreo 5% bune, deci, măcar 250 de glume rămân. Provocarea asta nu e doar pentru noi, e și pentru voi. Nu participați dacă sunteți scafandri sau cataleptici, n-aveți nicio șansă în fața celor care respiră normal.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

9 thoughts on “100 de glume pe zi

 1. Radu

  Pletosul asta mai bine ar face o singura gluma, dar sa fie buna, decat sa bata recorduri cu o suta de glume pe zi, toate de cacao. Nu stiu cum i-a gasit Kiss FM-ul pe asta si pe gigoloul celalalt, au amandoi o caterinca de clasa a doua. Clasa a doua la nevazatori.

  Reply
  1. eftimie Post author

   Cum i-a găsit, cum nu i-a găsit, locul 1 sau 2 aproape în fiecare sondaj de audiență. Și, spre deosebire de ceilalți ciumpalaci, măcar încearcă să fie original.

   Reply
   1. Radu

    Mhm, cred ca 1-2 in sondajul de audienta se datoreaza faptului ca romanii asculta Kiss FM aproape din reflex, de pe vremea cand erau Huidu si Gainusa. Credeam ca lumea gusta mai mult umorul inteligent de tip TNR, mi-e greu sa cred ca se rade la jocurile si glumele stupide facute de astia doi. Dar, ma rog.. ‘de gustibus..’

 2. Fanica

  Sergiu Floroaia e ambitios, dar cam atat e tot ce pot sa spun despre el, pentru ca glumele lui sunt chiar jalnice. Pacat!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *